dbr-zatrymalo-komandyra-korablia-vms-yakyi-vymahav-u-pidlehlykh-khabar-za-vidhul-na-sushu

ДБР затримало командира корабля ВМС, який вимагав у підлеглих хабар за відгул на сушу

 • 11282 переглядiв

Командира Військово-морських сил України затримали за отримання хабарів у розмірі до 150 000 гривень на місяць від підлеглих за надання їм відпусток на берег.

Правоохоронці викрили командира відділення на одному з суден ВМС України, який без хабаря не відпускав підлеглих на берег. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передає УНН.

Деталі 

Слідчі встановили, що для того, щоб піти у законний вихідний з судна, підлеглі мали сплатити йому 10 тис. гривень. За оперативними даними, так він міг заробляти на відгулах моряків не менше 150 тис. гривень в місяць.

9 липня 2024 року правоохоронці затримали фігуранта під час одержання чергової оплати у сумі 1 тис. доларів США. Ці гроші він отримав від підлеглого за можливість протягом місяця ходити у вихідні на сушу. Військовослужбовцю повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

- резюмували в ДБР.

Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави у 182 тис грн.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо

У травні Державне бюро розслідувань розпочало розслідування щодо командування 125 окремої бригади територіальної оборони через прорив ворога на Харківщині.

Популярні

Новини по темі