cherhovyi-feik-u-mzs-moldovy-sprostuvaly-informatsiiu-pro-nibyto-vydachu-kyievu-ukraintsiv-pryzovnoho-viku

Черговий фейк: у МЗС Молдови спростували інформацію про нібито видачу Києву українців призовного віку

 • 18565 переглядiв

МЗС Молдови заперечило інформацію про плани видачі Україні чоловіків призовного віку. Відомство назвало такі повідомлення частиною дезінформаційної кампанії проти Молдови.

У Молдові спростовували поширену в мережі інформацію, що Кишинів нібито планує видачу Україні чоловіків призовного віку. Про це пише УНН з посиланням на заяву МЗС Молдови.

Деталі

Заява, яку неправдиво приписують Міхаю Попшою, поширює сфабриковані факти і говорить про теми в діалозі та двосторонніх відносинах між Молдовою та Україною, яких не існує

- йдеться в заяві молдовського міністерства. 

Там наголошують, що міністр ніколи не робив таких заяв, а їхнє поширення "є частиною цілеспрямованої дезінформаційної кампанії, спрямованої проти Республіки Молдова з метою створення розколу або надсилання неправильних повідомлень громадськості".

В міністерстві також додали, що Попшой ніколи не робив подібних заяв.

Коли міністр робить публічну заяву, її публікують на комунікаційних платформах МЗС і міністра

- підкреслили в МЗС.

Кордон з Молдовою та Румунією: Демченко назвав "популярні" ділянки, де відбувається найбільше спроб незаконного перетину кордону24.07.24, 18:42

Контекст

Низка проросійських Telegram-каналів поширила дописи в який ішлося, що Україна й Молдова розпочинають переговори про нібито відправлення українських чоловіків призовного віку назад на Батьківщину.

Нагадаємо

Прикордонники затримали чоловіка, який вплав намагався потрапити до Молдови. Від правоохоронців він ховався в очереті.

Популярні

Новини по темі

Данія призупинила військову співпрацю з Грузією

 • 11325 переглядiв