cherez-pozytsiiu-rf-vazhko-provodiatsia-peremovyny-shchodo-zvilnennia-oborontsiv-mariupolia-ombudsman

Через позицію рф важко проводяться перемовини щодо звільнення оборонців Маріуполя – омбудсман

 • 68017 переглядiв

Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив про труднощі у переговорах щодо звільнення захисників Маріуполя через позицію Росії. Понад рік жодного бійця "Азову" не було в обмінах полоненими.

Через позицію російської федерації максимально важко проводяться перемовини саме по звільненню оборонців Маріуполя. Про це заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Саме через позицію російської федерації максимально важко проводяться перемовини саме по звільненню оборонців Маріуполя

- сказав Лубінець.

Лубінець заявляв, що Україна буде пропонувати, щоб російська сторона за посередництва українських міжнародних партнерів погодилася на використання принципу справедливості щодо обміну полонених. Тобто хто раніше потрапив в полон, той раніше виходить.

Доповнення

Офіцер полку Національної гвардії "Азов", колишній військовополонений Владислав Дутчак із позивним "Доцент" повідомляв, що понад рік, з 6 травня 2023 року жодного бійця "Азову" не було в обмінах. В Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими наголосили, що цинічна та підла битва ведеться росіянами в питаннях перемовних й вони навмисне їх не віддають.

Популярні

Новини по темі

Україна повернула 891  дитину, яку викрала рф  – Лубінець

 • 28732 переглядiв