ukenru
chekhiia-znaishla-ponad-milion-artsnariadiv-dlia-ukrainy

Чехія знайшла понад мільйон артснарядів для України

 • 46878 переглядiв

Чехія знайшла в третіх країнах понад 1 мільйон артилерійських снарядів, які можуть бути придбані для України, причому їхня кількість наразі перевищує 1 мільйон одиниць боєприпасів 155-го калібру, повідомив президент Чехії Петр Павел.

Чехія в межах своєї ініціативи знайшла понад 1 млн артилерійських снарядів у третіх країнах, що можна закупити для України. Про це із посиланням на слова Президент Чехії Петра Павела пише видання DenikN, передає УНН.

Наразі ми ідентифікували близько 800 тисяч одиниць артилерійських боєприпасів 155-го калібру для України, це було правдою деякий час тому. Зараз це понад мільйон.

– заявив Павел.

Деталі

Таку заяву Президента Петр Павел зробив журналістам у кулуарах саміту "Тримор'я", що проходив у Вільнюсі.

Глава Чехії також зауважив, що аналогічні ініціативи зі знаходження боєприпасів для України вже розробляють в Естонії та Великій Британії.

Наша ініціатива не єдина, подібну розробляють Естонія і Велика Британія, Франція також про це говорила.

- додав він.

За словами Павла, Україна потребує великої кількості боєприпасів, оскільки очікує початку російського наступу в літні місяці. Для України другорядне, звідки прийдуть боєприпаси і хто їх забезпечить, додав президент Чехії. Він також наголосив, що Україні терміново потрібна будь-яка ППО, здатна захистити великі міста.

Чехія виділила кошти на власну ініціативу з купівлі снарядів для України28.03.24, 09:05 • [views_0]

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що Чехія має на меті поставити в Україну першу партію артилерійських снарядів до червня