chastynu-oseni-ukraina-mozhe-proity-bez-hrafikiv-vidkliuchen

Частину осені Україна може пройти без графіків відключень

 • 11322 переглядiв

Аналітики прогнозують можливе скасування відключень електроенергії в Україні на початку осені. Це пов'язано з очікуваним завершенням аномальної спеки та ремонтних робіт на енергооб'єктах.

На початку осені в Україні взагалі можуть скасувати відключення електроенергії. Аналітики очікують, що на той час в країні завершиться аномальна спека та завершаться ремонтні роботи на низці енергооб'єктів. Про це йшлося під час дискусії в медіацентрі Україна, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що відповідних умов, наприкінці літа та вже восени ситуація з відключеннями може значно покращитися.

Зокрема, на думку директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка, обмежень електроенергії у вересні-жовтні може не бути взагалі.

Своєю чергою, радник прем’єр-міністра України, член Наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко пояснив, які чинники можуть позитивно вплинути ситуацію та покращити її наприкінці літа та восени.

В міру очікуваних погодних умов, в серпні-вересні не має бути таких температурних аномалій, з якими ми стикалися, але ще має бути багато сонця, плюс вже ремонтна кампанія по ключових виробниках також перетнула екватор. Тенденція має превалювати вже до того, що більше з’являється виробників в мережі, ніж тих, що виходять в ремонт

- заявив Бойко.

У Києві та 11 областях збільшили відключення світла на тлі виходу з ладу обладнання18.07.24, 10:50

Нагадаємо

У середу, 17 червня, Енергетики достроково завершили плановий ремонт на одному з енергоблоків АЕС, підключивши його до мережі, щоб посилити стабільність енергосистеми України. 

Володимир Омельченко

Економіка

Популярні

Новини по темі