chas-diiaty-ukraino-na-cherkashchyni-zapratsiuvav-khab-dlia-reabilitatsii-ditei-z-osoblyvymy-osvitnimy-potrebamy

"Час діяти, Україно!": на Черкащині запрацював хаб для реабілітації дітей з особливими освітніми потребами

 • 25874 переглядiв

На Черкащині запрацював хаб для реабілітації дітей з особливими освітніми потребами

На базі КУ "Інклюзивно-ресурсний центр" Червонослобідської сільської ради, що на Черкащині, розпочав роботу хаб для реабілітації дітей з особливими освітніми потребами, передає УНН.

Деталі

Вказаний соціальний проєкт реалізувала Червонослобідська громада, у межах конкурсу соціальних ініціатив "Час діяти, Україно!". Так, громада отримала грант обсягом 50 тис. грн від благодійного фонду "МХП-Громаді". Загальна вартість проєкту становить 100 тис. грн. На ці кошти громада придбала:

- спортивний ігровий тренажер;

- спортивний куточок "Піратіко";

- тренажер "Сквізер";

- стіл-парту для дітей з церебральним паралічем;

- сходи-реабілітація.

Відповідне обладнання буде використовуватися у роботі з дітками з особливими освітніми потребами з Червонослобідської, а також Руськополянської, Мліївської, Будищенської, Сагунівської, Мошнівської, Степанківської та Леськівської громад, яким ІРЦ надає послуги. Загалом скористатися послугами хабу можуть майже тисяча дітей з цих громад, які потребують реабілітації.

Це вже другий проєкт, який Червонослобідська громада реалізує у співпраці з "МХП-Громаді". Торік громада облаштувала на базі Центру надання соціальних послуг пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації.

Додамо

Конкурс "Час діяти, Україно!" триває четвертий рік поспіль. Рекордну кількість заявок для участі у конкурсі було подано цього року - 837.

"Цьогоріч активно подавалися ініціативи від благодійних та громадських організацій - це 151 проєкт. Чимало пропозицій націлені на розвиток громадських просторів, освітніх та медичних проєктів, інфраструктури в малих містах та селах. Експерти конкурсного комітету також відзначили ініціативи, що направлені на реабілітацію й збереження традицій та культурної спадщини", - додає керівник національних проєктів благодійного фонду "МХП-Громаді" Володимир Панченко.


Бюджет конкурсу становить майже 13 млн грн. Грантовий конкурс охоплює 12 областей України.

Довідка

"МХП-Громаді" - український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія - комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.  

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни вбили ще одного жителя Донеччини, поранили шістьох

     • 24286 переглядiв

    Сили оборони завдали 11 авіаударів по російських військах

     • 25324 переглядiв