brytaniia-vvela-novi-sanktsii-proty-eksporteriv-yaki-finansuiut-armiiu-rf

Британія ввела нові санкції проти експортерів, які фінансують армію рф

 • 29312 переглядiв

Великобританія розширила санкції проти рф, включивши в них компанії з Білорусі, Китаю, Сербії, Туреччини, ОАЕ і Узбекистану, а також російських виробників зброї та організації, пов'язані з групою Вагнера.

Британія розширила санкційний список проти окремих осіб і груп, які підтримують і фінансують "військову машину" російського президента володимира путіна. Про це йдеться в заяві британського уряду, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що нові  обмеження стосуються компаній у білорусі, Китаї, Сербії, Туреччині, ОАЕ та Узбекистані, які продовжують підтримувати незаконне вторгнення росії в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОАЕ обмежить реекспорт до рф товарів подвійного призначення, які використовуються у війні проти України

До списку з 46 нових санкцій також увійшли російські виробники зброї та імпортери оборонної продукції, а також 3 суб'єкти, які підтримують мережу Вагнера, і 4 оператори суден так званого "тіньового флоту", які росія використовує для пом'якшення удару санкцій, пов'язаних з нафтою. 

Сьогоднішні санкції вдарять по путіну там, де це боляче, завдаючи шкоди російським оборонним системам і пригнічуючи незаконні ланцюжки поставок, які підтримують російську військову машину

- зазначила міністр із питань санкцій Анн-Марі Тревельян.

Доповнення

Зокрема санкції запроваджені щодо білоруського АТ "Конструкторське бюро "Дисплей", сербської компанії AVIO CHEM, узбецької MVIZION, турецької Smart Trading Limited та китайських Asia Pacific Links Limited, Sinno Electronics Co., Limited та Xinghua Co., Limited.

Також, під санкції потрапили російські виробники зброї та імпортери оборонної продукції, а також 3 суб’єкти, які підтримують мережу ПВК "Вагнер", та 4 оператори суден "тіньового флоту", які росія використовує для обходу накладених на нафтову галузь обмежень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Reuters: США та союзники тиснуть на Ліберію, Маршаллові острови та Панаму через нафтові санкції проти рф

Окрім вищезазначених компаній, британський уряд включив до санкційного списку 31 фізичну та юридичну особу із росії, які пов’язані з розробкою та виробництвом БпЛА і частин ракет, а також імпортом і постачанням ключових електронних компонентів.

Нагадаємо

Болгарія активно співпрацює з ЄС, щоб обмежити експорт товарів подвійного призначення до росії, оскільки офіційні особи впевнені, що вони використовуються у військових цілях. Розглядаються нові механізми застосування санкцій.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Тейлор Свіфт названо журналом Time людиною року

     • 32812 переглядiв