brytaniia-vidpravyla-do-chervonoho-moria-esminets-dlia-protydii-atakam-khusytiv-na-torhovi-sudna

Британія відправила до Червоного моря есмінець для протидії атакам хуситів на торгові судна

 • 37802 переглядiв

Велика Британія направила есмінець HMS Diamond до Червоного моря в рамках операції "Охоронець процвітання" у відповідь на напади хуситів на судноплавні шляхи, які є життєво важливими для торгівлі.

Велика Британія направила есмінець HMS Diamond до Червоного моря для протидії атакам повстанців-хуситів з Ємену на комерційні судна, що прямують зі Сходу до Європи. Про це заявив британський міністр оборони Грант Шаппс, передає УНН.

Деталі

HMS Diamond приєднається до очолюваної Сполученими Штатами операції Prosperity Guardian ("Вартовий процвітання"), спрямованої на захист судноплавства в Червоному морі і Аденській затоці – критично важливих судноплавних шляхах для транспортування нафти та контейнерних перевезень.

HMS Diamond приєднається до нової міжнародної робочої групи для захисту критично важливого глобального судноплавства від ворогів, які загрожують британській торгівлі

 - заявив Шаппс на своїй сторінці у соцмережі Х.

В Міноборони Британії додали, що наразі в регіоні перебувають три американські есмінці та французький військовий корабель.

Атаки хуситів на кораблі: Червоним морем припиняють возити вантажі16.12.23, 04:20

Доповнення

На вихідних HMS Diamond збив дрон зенітною ракетою Sea Viper на тлі збільшення кількості нападів на торгові судна. Наразі в регіоні перебувають три американські есмінці та французький військовий корабель, повідомляє Міноборони Британії.

Нагадаємо

Сполучені Штати оголосили про початок спецоперації під назвою "Prosperity Guardian" для захисту судноплавства у Червоному морі, на тлі атак єменських хуситів.

Операція "Prosperity Guardian" об’єднує кілька країн, зокрема Сполучене Королівство, Бахрейн, Канаду, Францію, Італію, Нідерланди, Норвегію, Сейшельські острови та Іспанію, для спільного розв'язання проблем безпеки в південній частині Червоного моря та Аденської затоки.

Єменське угрупування хуситів атакували два вантажні судна в Червоному морі15.12.23, 18:40

Популярні

Новини по темі

ЄС призупиняє мита на американську сталь до березня 2025 року

 • 26758 переглядiв

У Київській області працює ППО - ОВА

 • 110900 переглядiв