boyoviki-znovu-porushili-liniyi-vidvedennya-vazhkogo-ozbroyennya-oos

Бойовики знову порушили лінії відведення важкого озброєння – ООС

 • 10614 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Російсько-окупаційні війська продовжують розміщувати важке озброєння з порушенням лінії відведення. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр Операції об’єднаних сил.

"Моніторинг відведення озброєння, передбачений меморандумом, а також Комплексом заходів і доповненням до нього свідчить, що озброєння та військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння. Це, насамперед, танки, самохідні і буксирувані гаубиці", - сказано у повідомленні.

Так, 4 лютого безпілотник СММ ОБСЄ в чергове зафіксував чотири танки (Т-72), розміщені в облаштованих та замаскованих позиціях поблизу селища Новоселівка. Крім того, спостерігачі виявили свіжі сліди на землі поряд із місцем розміщення техніки. Як зазначили у штабі ООС, це свідчить про те, що танки нещодавно пересувалися.

Наступного дня команда Місії зафіксувала дві самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика" 122 мм) і чотири буксирувані гаубиці (Д-30 "Жаба", 122 мм) біля селища Біле (на захід від Луганська), повідомили у штабі.

Також 4 лютого на заході від Луганська за доступними СММ даними повітряного спостереження виявили чотири танки (Т-72) у полі поблизу Калинове-Борщувате.

Як повідомляв УНН, 6 лютого російські бойовики 11 разів порушили режим припинення вогню.

Нагадаємо, збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі обстріляли патруль СММ ОБСЄ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Полтаві помер пенсіонер, на якого впала льодяна брила

     • 7998 переглядiв