bilya-avdiyivki-trivayut-zapekli-boyi-shturmi-ne-pripinyayutsya-ni-vden-ni-vnochi-nachalnik-mva

Біля Авдіївки тривають запеклі бої. Штурми не припиняються ні вдень, ні вночі – начальник МВА

 • 403373 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Четверту добу в місті Авдіївка Донецької області тривають запеклі бої . Російські війська посилили обстріли, намагаються взяти населений пункт в оточення. Однак Сили оборони України тримають свої позиції. Про це розповів в ефірі телемарафону начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, інформує УНН.

Цитата

«Четверту добу тривають бої. Запеклі і дійсно без перерви. І стрілецькі бої, і артилерійські дуелі. (Окупанти − ред.) гатять з усього, що у них є в наявності. Дуже багато працює (ворожа − ред.) авіація», - заявив Барабаш.

За його словами, бойовики гатять тільки по населеним пунктам, які безпосередньо біля лінії фронту, але і обстрілюють більш тилові міста і села. Зокрема, активно вночі обстріляли сусідні села Очеретинської громади, де взагалі немає військових.

«По Авдіївці − ніч дуже гаряча була. Декілька авіаракетних ударів було по самому місту. По позиціях навіть і не рахували − їх дуже багато − сотні обстрілів по позиціях. Десятки за ніч по самому місту. Штурми не припиняються ні вдень, ні вночі. (Окупанти − ред.) лізуть, як таргани, дуже багато. Вчора дуже багато було застосування броньованої техніки, (росіяни − ред.) йшли колонами. Дуже багато в них і техніки, і особового складу, привозять свіжак. Дуже складно", - заявив Барабаш.

За словами голови МВА, окупанти зосереджені на ударах з флангів з півночі та з півдня через те, що хочуть взяти Авдіївку в оточення. Однак українські бійці "четверну добу стоять незмінно на своїх позиціях.

"За минулу добу маємо підтверджені один загиблий, 4 поранені і дві людини під завадами цивільних, але можна сказати, що люди загинули під завалами, просто фізично ми не бачимо тіл", − заявив Барабаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авдіївка: у мережі показали нічний обстріл

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Авдіївка: у мережі показали нічний обстріл

     • 677746 переглядiв

    У Криворізькому районі вранці пролунав вибух - ОВА

     • 315705 переглядiв

    У Мелітополі пролунав вибух - мер

     • 438076 переглядiв

    Ще плюс 1030 окупантів: Генштаб оновив дані про втрати ворога

     • 8334502 переглядiв

    На фронті відбулося 64 бойові зіткнення – Генштаб

     • 375641 переглядiв

    У Харкові запустять другу метро-школу у підземці

     • 468258 переглядiв

    У столиці Філіппін стався землетрус магнітудою 5,2

     • 380984 переглядiв