bilshist-ukraintsiv-khochut-shchob-koruptsioneriv-karaly-yaknaishvydshe-navit-cherez-porushennia-zakonu-opytuvannia

Більшість українців хочуть, щоб корупціонерів карали якнайшвидше, навіть через порушення закону - опитування

 • 26254 переглядiв

Опитування КМІС показує, що 55% українців хочуть швидкого покарання для корупціонерів, навіть якщо це означає порушення закону, тоді як 42% віддають перевагу судовому процесу, навіть якщо він буде повільним. Довіра до правової системи впливає на ці погляди.

55 відсотків опитаних дорослих людей вважають, що корупціонери заслуговують на якнайшвидше покарання, навіть якщо воно відбудеться через порушення закону. Про це йдеться в результатах опитування Київського міжнародного інституту соціології, пише УНН.

Деталі

Упродовж 29 листопада-9 грудня КМІС провів телефонне опитування 1031 респондентів, що мешкають на всіх підконтрольних Україні територіях. Згідно з результатами дослідження 55% респондентів хочуть якомога швидшого покарання корупціонерів, навіть якщо це буде через порушення законів. Іншої думки, що треба карати за законом, навіть якщо це займе багато часу, дотримуються 42% українців. Аналогічне опитування проводилося в 2020 році.

Тоді радикальні погляди мали усього 25% респондентів. Також спостерігається взаємозалежність між думками про покарання корупціонерів за будь - яких умов та довірою людей до правової системи. Так, серед респондентів, які довіряють судам, 41% говорять про потреба якомога швидшого покарання. У той же час серед респондентів, які не довіряють судам, таких 63%. Подібна тенденція простежується і щодо довіри до поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антикорупційний та економічний ефект від цифровізації становив 34 млрд гривень - Шмигаль 

Популярні

Новини по темі

СБУ проводить обшуки в Ужгородській міськраді - джерела

 • 23073 переглядiв

У центрі петербурга обрушилася багатоповерхівка

 • 24605 переглядiв