ukenru
bilorus-chastkovo-vidnovila-postachannya-paliva-v-ukrayinu-i-do-polschi

Білорусь частково відновила постачання палива в Україну і Польщу

 • 10120 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Білорусь частково відновила поставки дизельного палива і бензину в Україну і Польщу. Про це повідомив в четвер журналістам заступник голови концерну "Белнефтехим" Володимир Сизов, передає УНН, посилаючись на ТАСС.

"Зараз прийнято рішення про постачання близько 32 тис. т дизельного палива в напрямку України, 8 тис. т дизельного палива в напрямку Польщі і близько 10 тис. т автомобільного бензину також у напрямку українського ринку", - повідомив заступник голови білоруського концерну.

Сизов назвав позитивною ситуацію з постачанням "чистої нафти від Сургута на "Нафтан".

Він також зазначив, що Мінськ в ситуації з постачанням неякісної російської нафти оцінює свої втрати на даний момент приблизно в 100 млн дол.

"Зараз ми оцінюємо втрати, які ми понесемо в квітні. На сьогоднішній день вони становлять близько 100 млн доларів у вигляді недоотриманої виручки від реалізації нафтопродуктів", - зазначив заступник голови "Белнефтехіму".

Заступник голови концерну уточнив, що Білорусія продовжує прокачування нафти в напрямку України нафтопроводом "Дружба".

"Ми підтримуємо зв'язок з оператором українських нафтопроводів. У міру зміни інформації ми будемо додатково інформувати про ситуацію", - сказав він.

Нагадаємо, 21 квітня Білорусь прийняла рішення тимчасово обмежити експорт нафтопродуктів в зв'язку з ситуацій, що складається з поставками російської нафти.

Українські Національні Новини

Політика