baiden-zasumnivavsia-u-myrnii-peredachi-vlady-u-razi-porazky-trampa-na-vyborakh

Байден засумнівався у мирній передачі влади у разі поразки Трампа на виборах

 • 14739 переглядiв

Президент США Джо Байден висловив сумніви щодо мирної передачі влади, якщо Дональд Трамп програє вибори Камалі Харріс. Байден вважає, що Трамп серйозно говорить про можливу 'криваву лазню' у разі поразки.

Президент США Джо Байден не впевнений, що передача влади після президентських виборів у країні пройде мирно, якщо республіканець Дональд Трамп програє кандидату від демократів та нинішньому віце-президенту Камалі Харріс. Таку думку він висловив в інтерв'ю телекомпанії CBS, передає УНН.

Деталі

"Якщо Трамп програє, я в цьому не впевнений", - сказав Байден, відповідаючи на запитання про те, чи буде мирною передача влади у січні, коли в США має відбутися інавгурація нового глави держави.

"Він має на увазі саме те, що говорить. Ми не сприймаємо його серйозно. Він саме це і має на увазі: всі ці слова про те, що якщо він програє, буде кривава лазня", - додав Байден.

Контекст

Президентські вибори у країні відбудуться 5 листопада. Передбачалося, що Демократичну партію на них представлятиме Байден, проте після свого провального виступу на червневих теледебатах із Трампом він прийняв рішення вийти з перегонів та підтримав висування на найвищу державну посаду США Гарріс. Кандидатом у президенти США від республіканців висунутий Трамп.

Байден скликає групу нацбезпеки через загрозу атаки Ірану на Ізраїль06.08.24, 08:05

Популярні

Новини по темі

Олександр Хижняк виборов золото в боксі на Олімпіаді-2024

 • 9553 переглядiв

Армія РФ атакувала Сумщину керованими авіабомбами

 • 19431 переглядiв