baiden-vidklav-perehovory-pro-torhovelnu-uhodu-z-brytaniieiu

Байден відклав переговори про торговельну угоду з Британією

 • 25572 переглядiв

Президент Джо Байден відклав підписання попередньої торговельної угоди з Великою Британією, яка могла б призвести до укладення повноцінної торговельної угоди після Brexit

Джо Байден відклав плани щодо пакту з Великою Британією, який міг би прокласти шлях до повної торгової угоди після Brexit. Про це з посиланням на Politico, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що Байден вирішив не просувати "основоположну" угоду, яка включала б переговори щодо 11 сфер торгівлі та регулювання після спротиву з боку його власної партії в Сенаті.

Попередньо переговори мали початись до кінця 2023 року, але американські демократи виступали проти. Представники партії Байдена стверджували в Сенаті, що угода не  достатньо забезпечує захист американських робітників.

З власних джерел видання дізналось, що атмосфера в уряді Британії була досить жорсткою з боку адміністрації Байдена, яка, своєю чергою, перебувала під тиском демократів. Зазначається, що останні стурбовані виробництвом і сільським господарством США.

США планують виключити чотири африканські країни з торговельної програми - ЗМІ31.10.23, 14:04 • [views_32250]

Доповнення

"Основоположна" угода, складена офіційними особами США, вважалася "дорожньою картою" до повної зони вільної торгівлі.

Надії Великої Британії на угоду про вільну торгівлю (ЗВТ) зі США з'явилися ще до референдуму про Brexit, проте тоді Обама заявив виборцям, що Великобританія опиниться "в кінці черги" на угоду, якщо вийде з ЄС.

Згодом у перші роки президентства Трампа у США був високий рівень підтримки угоди ЗВТ, але сьогодні, як вважає видання, шанси на угоду "впади до нуля".

Нагадаємо

США і Тайвань досягли згоди щодо першої частини своєї торговельної ініціативи "21 століття", яка охоплює митні та прикордонні процедури, регулятивну практику та малий бізнес

Володимир Омельченко

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

Байден відклав переговори про торговельну угоду з Британією

 • 25572 переглядiв