baiden-i-starmer-obhovoryly-ukrainu-izrail-ta-tekhnolohichnu-spivpratsiu

Байден і Стармер обговорили Україну, Ізраїль та технологічну співпрацю

 • 20629 переглядiв

Президент США та прем'єр Великобританії підтвердили підтримку України та безпеки Ізраїлю. Вони також обговорили співпрацю у сферах енергетики, технологій та економіки, засудивши атаки хуситів у Червоному морі.

Президент Байден на зустрічі з прем'єр-міністром Великобританії Кейром Стармером обговорили Україну, безпеку Ізраїлю та співпрацю у сфері технологій. Про це повідомляє Білий дім, передає УНН.

Деталі

Сьогодні у Білому домі відбулася зустріч президента США Джозефа Байдена з прем’єр-міністром Великобританії Кейром Стармером. Лідери обговорили важливі питання зовнішньої політики, зокрема непохитну підтримку України у її боротьбі проти російської агресії.

Байден і Стармер висловили глибоку стурбованість через надання рф летальної зброї з боку Ірану та Північної Кореї, а також підтримку з боку Китаю оборонно-промислового комплексу терористичні країні. Лідери підтвердили свою тверду відданість безпеці Ізраїлю та наголосили на терміновій необхідності припинення вогню для звільнення заручників і збільшення гуманітарної допомоги в секторі Гази. Вони також закликали Ізраїль зробити більше для захисту цивільного населення та вирішення гуманітарної кризи.

Окрім цього, лідери рішуче засудили напади, підтримувані Іраном, з боку хуситів на комерційні судна в Червоному морі.

Під час зустрічі Байден і Стармер також обговорили співпрацю у сферах енергії та передових технологій, а також питання безпеки в рамках угоди AUKUS. Лідери обговорили можливості для зміцнення економічних зв’язків між США та Великобританією. Президент Байден також підкреслив важливість Белфастської/Страсної п’ятничної угоди у підтримці миру та стабільності в Північній Ірландії.

Байден: США вже зараз працюють над зняттям обмежень щодо далекобійної зброї для України11.09.24, 00:46

Юлія Котвицька

Війна

    Популярні

    Зеленський анонсував новий мирний саміт за участю рф

     • 26825 переглядiв

    В Італії з'явилися плакати "росія нам не ворог"

     • 37009 переглядiв

    Міністр оборони України зустрівся з данською делегацією

     • 55842 переглядiв

    Новини по темі

    У Києві працюють сили ППО

     • 18891 переглядiв

    У Києві пролунали вибухи

     • 18368 переглядiв

    ППО працює в Одесі: зафіксовано ворожі БпЛА та вибухи

     • 15677 переглядiв