azerbaidzhan-podav-zaiavku-na-vstup-do-briks

Азербайджан подав заявку на вступ до БРІКС

 • 14073 переглядiв

Азербайджан офіційно подав заявку на вступ до організації БРІКС, де головує росія. Рішення про приєднання нових членів може бути ухвалене на саміті в російській Казані у жовтні 2024 року.

Азербайджан подав офіційну заявку на вступ до організації БРІКС, співзасновницею якої була росія, що цьогоріч також головує в ній. Про це з посиланням на речника МЗС Азербайджану Айхана Гаджізаде пише Report, передає УНН.

Деталі 

У повідомленні не уточнюється, коли саме Азербайджан подав заявку на вступ до БРІКС.

А втім, відомо, що минулого місяця Баку заявило про бажання приєднатися до об’єднання в декларації, ухваленій у межах саміту Шанхайської організації співробітництва в Астані.

Рішення про приєднання нових членів БРІКС може ухвалити на саміті у жовтні 2024 року, який відбудеться в російській Казані.

Довідково

БРІКС називається відповідно до англійських ініціалів країн-засновників – Бразилії, Росії, Індії, Китаю та Південно-Африканської Республіки (ПАР).

Наразі до організації входять дев’ять держав: окрім вищезазначених, минулого року до БРІКС долучились Єгипет, Іран, Ефіопія та Об’єднані Арабські Емірати.

Нагадаємо

Президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва заявив у вівторок, що група країн БРІКС не призначена для того, щоб кинути виклик іншим міжнародним коаліціям, таким як G7 або США.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Азербайджан подав заявку на вступ до БРІКС

     • 14073 переглядiв