aviakompaniia-boeing-i-antonov-spivpratsiuvatymut-v-oboronnykh-proektakh

Авіакомпанія Boeing і "Антонов" співпрацюватимуть в оборонних проектах

 • 21315 переглядiв

Boeing та "Антонов" підписали меморандум про потенційну співпрацю у виробництві безпілотників в Україні. Угода передбачає навчання, логістичну підтримку та ремонт тактичних БПЛА для ЗСУ, зокрема ScanEagle.

Американська корпорація Boeing та українська компанія "Антонов" 23 липня підписали попередній меморандум, який може посприяти спільному виробництву безпілотників в Україні. Про це йдеться на сайті Boeing, пише УНН.

Деталі

В угоді визначені такі сфери потенційної співпраці: навчання, логістична підтримка та послуги з капітального ремонту тактичних безпілотних літальних систем, які використовуються ЗСУ, зокрема ScanEagle. Крім того, компанії також вивчатимуть можливості надання "Антонов" інженерної підтримки Boeing.

Ми раді продовжити співпрацю з ДП "Антонов" для підтримки розвитку та економічного зростання України. Ця угода демонструє наші постійні зусилля, спрямовані на пошук нових можливостей для співпраці з українською промисловістю, що було підкреслено підписанням нами раніше цього року Договору про співпрацю з оборонно-промисловим комплексом України,

- сказав Тед Колберт, президент і генеральний директор Boeing Defence, Space & Security.

Генеральний директор ДП "Антонов" Євген Гаврилов заявив, що ця угода може посприяти подальшому розвитку оборонної промисловості України, "на додаток до можливості майбутніх проєктів з Boeing в аерокосмічній та оборонній промисловості".

Нагадаємо

Державний концерн "Укроборонпром" відкрив своє перше закордонне представництво у Вашингтоні, з метою зміцнення співпраці з оборонною промисловістю США, залучення інвестицій, сприяння передачі технологій та реалізації спільних проєктів.

Популярні

Новини по темі

ЗСУ збили російський Су-25 на Донеччині: другий за місяць

 • 21506 переглядiв

Словаччина озброює Україну, попри власне бажання - Bloomberg

 • 33078 переглядiв

У червні на оборону витрачено 155,6 млрд гривень - Мінфін

 • 33603 переглядiв