avariia-na-synii-hiltsi-metro-mer-rozpoviv-pro-vykonani-roboty

Аварія на "синій гілці" метро: мер розповів про виконані роботи

 • 26528 переглядiв

Близько 40% від загального обсягу робіт з укріплення та ремонту тунелю метро "Деміївська" вже виконано. У кінці літа може бути повністю відновлений рух між станціями "Деміївська" і "Либідська".

В тунелі столичного метро "Деміївська" виконано близько 40% загального обсягу робіт з його укріплення і з подальшого ремонту.  Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Telegram, передає УНН

Кличко розповів, що сьогодні побував на майданчику біля станції метро "Деміївська", де тривають роботи з розробки грунту в котловані. За його словами, там в три зміни працюють 60 робітників та понад 10 одиниць техніки. 

Як вказав мер, за два тижні можна буде побачити верхню частину тунелю і те, чи були дотримані технології його будівництва. Після чого фахівці зможуть робити висновки щодо причини виникнення загрози аварійної ситуації в тунелі на "Деміївській".

У самому тунелі теж тривають необхідні роботи - і з його укріплення, і з подальшого ремонту. За оцінкою підрядної організації, на сьогодні виконано близько 40% загального обсягу робіт

- повідомив Кличко.

Він також наголосив, що робиться все можливе, щоб у кінці літа повністю відновити рух між станціями "Деміївська" і "Либідська".

Нагадаємо

8 грудня в тунелі метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" з’явилися нові тріщини, у які просочується вода, що створило реальну загрозу безпеці перевезення пасажирів. Тому 6 станцій "синьої гілки" метро були зачинені щонайменше на 6 місяців.

Згодом між станціями "Теремки" та "Деміївська" у Києві запрацював "човниковий рух" поїздів.  

Через аварію на перегоні між станціями "Либідська" і "Деміївська" пасажиропотік "Київського метрополітену" синій лінії метро знизився майже на 20%.

Популярні

Новини по темі