ataky-droniv-zachepyly-za-dva-dni-ponad-10percent-naftopererobnykh-potuzhnostei-rf

Атаки дронів зачепили за два дні понад 10% нафтопереробних потужностей рф

 • 31200 переглядiв

Удари безпілотників за останні два дні пошкодили об'єкти, на які припадає 12% нафтопереробних потужностей росії, причому постраждали найбільші нафтопереробні заводи.

Удари БпЛА в російських регіонах за останні два дні торнкулися 12% нафтопереробних потужностей країни-агресора. Починаючи з вівторка, 12 березня, хвиля направлених ударів пошкодила три важливі нафтопереробні заводи рф, повідомляє Bloomberg та передає УНН.

Деталі

Внаслідок атак безпілотників в росії було пошкоджено об'єкти, що становлять 12% нафтопереробних потужностей. Це стосується трьох об'єктів у росії:

  • НПЗ лукойла у нижньогородській області - удар дронів спричинив пожежу минулої доби;
  • Аналогічний випадок наступного дня, на одному з найбільших нафтопереробних заводів роснефті у місті рязань;
  • новошахтинський нафтопереробний завод на півдні ростовської області рф зупинив роботу після удару БпЛА. Це зокрема підтвердив у Telegram губернатор області василь голубєв. Bloomberg зазначає, що об’єкт має потужність 5,6 млн тонн на рік, або близько 112 000 барелів на день.

Вказані випадки підкреслюють, що вторгнення рф в Україну, яке мало тривати кілька днів, натомість призводить до зростання небезпеки для самих росіян.

Посли ЄС погодили виділення додаткових 5 млрд євро на військову допомогу Україні13.03.24, 19:10

Війна триває вже третій рік, підприємства у різних регіонах росії зазнають значних втрат.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що "абсолютно справедливо" завдати збитків російській державі у відповідь на ракетні та безпілотні атаки, які вбивають і калічать мирних жителів України.

Я думаю, що всі бачать, що наші безпілотники працюють, і вони працюють на великій відстані (..) Наша здатність наносити удари на великі відстані - це реальний шлях до безпеки для всіх

- сказав Зеленський у своєму зверненні.

Нагадаємо

Безпілотники впали на територію заводу нафтопродуктів у новошахтинську ростовської області росії, призупинивши роботу технологічних об'єктів підприємства.

Завод з виробництва нафтопродуктів у Новошахтинську був атакований "невідомими літаючими об'єктами українського виробництва", що призупинило його роботу і зірвало плани противника, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Раніше УНН повідомляв, що атаки по російських нафтопереробних заводах продовжуються, безпілотники СБУ вдарили одразу по двох нафтопереробних заводах у краснодарському краї.

Папа Франциск закликав до молитви проти війни та знову згадав про переговори13.03.24, 15:51

Популярні

Новини по темі

Мобілізація ув'язнених: до ВР подали законопроект

 • 28300 переглядiв