ukenru
zminy-klimatu-stvoryly-umovy-dlia-novykh-ahrarnykh-kultur-v-rehionakh-ukrainy-vysotskyi

Зміни клімату створили умови для нових аграрних культур в регіонах України – Висоцький

 • 26553 переглядiв

Зміна клімату дозволила вирощувати нові культури в регіонах України, де вони раніше не вирощувалися, створюючи можливості для розвитку аграрного сектору.

Процеси зміни клімату мають значний вплив, - вони не завжди негативні, оскільки їх можна успішно використовувати для розвитку сільськогосподарського сектору України. Наразі в регіонах української держави з’являються культури, які раніше не висаджувалися на відповідних територіях.

Про це зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький на конференції "Кліматичні зміни: виклики для аграрної освіти і науки", передає УНН.

Деталі

Процеси зміни клімату мають значний вплив на Україну як аграрну державу. Ці зміни не завжди негативні і їх можна успішно використовувати для розвитку сільськогосподарського сектору. В Україні вже вирощують нові культури в регіонах, які там раніше не висаджувалися. І в цьому контексті для аграріїв важливими будуть дослідження та висновки науковців

– повідомив Тарас Висоцький.

Під час вітального слова на VII Міжнародній конференції "Кліматичні зміни: виклики для аграрної освіти і науки", перший заступник міністра зазначив також наступне:

Наука може проаналізувати, які можливості для агросектору відкриваються, і спрогнозувати подальший розвиток. Освіта потрібна для підготовки кваліфікованих спеціалістів. Тому науковій і державній спільнотам треба сформувати довгострокову стратегію щодо викликів, пов’язаних з кліматичними змінами

- сказав Тарас Висоцький.

Посадовець також наголосив, на важливості продуктивної взаємодії державних установ, сільгоспвиробників та профільних освіти і науки для формування аграрної політики, яка також враховуватиме досвід ЄС.

Нагадаємо

Незважаючи на триваючу війну з Росією, українські фермери засіяли 68,3 тис. га ярих зернових та зернобобових культур у 12 областях під урожай 2024 року.

Протести бельгійських аграріїв призвели до жорстоких сутичок: поліція застосовувала водомети, фермери кидалися гноєм