ukenru
zmi-ssha-vstanovlyat-mita-na-metali-z-yevropi-kanadi-ta-meksiki-1-chervnya

ЗМІ: США встановлять мита на метали з Європи, Канади та Мексики 1 червня

 • 8368 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Мита на імпорт сталі та алюмінію в США з Євросоюзу, Канади та Мексики запрацюють з 1 червня. Про це заявив міністр торгівлі США Уілбур Росс, передає УНН з посиланням на AFP.

"США встановлять тарифи на сталь, алюміній з ЄС, Канади, Мексики 1 червня", - цитує видання міністра.

Зазначимо, напередодні Росс провів зустріч з Комісаром ЄС з торгівлі Сесілією Мальмстрьом.

Нагадаємо, раніше джерела в адміністрації президента повідомили, що Трамп планує ввести мита на імпорт сталі та алюмінію в США з Євросоюзу 31 травня.

За їхніми даними, адміністрація Трампа не втрачає надій в останній момент змусити країни Європи піти на ряд торгових поступок. У цьому випадку США не введуть в четвер мита на імпорт сталі та алюмінію з ЄС, зазначає видання. За відомостями джерел, однак, ймовірність такого сценарію розвитку подій є вкрай низькою.

США з 23 березня ввели нові мита на сталеву і алюмінієву продукцію — 25% для сталі і 10% для алюмінію. Вони діють для всіх країн, які поставляють продукцію в США, проте раніше відтермінування до 1 травня отримали Австралія, Аргентина, Бразилія, Канада, Мексика, Республіка Корея, а також країни Євросоюзу.

Як повідомляв УНН, в рамках анонсованої протекціоністської політики президент США Дональд Трамп ввів 25-відсоткове мито на імпорт сталі й 10-процентні ввізні мита на алюміній. Нові мита тимчасово не поширюються на Канаду і Мексику, які разом з США є учасниками Північноамериканської угоди про вільну торгівлю. Виняток на час було зроблено і для ЄС, термін звільнення від мит для якого недавно зрушився на початок червня. Такі кроки Вашингтона викликали побоювання спалаху торгової війни. ЄС заявляв про готовність прийняти у відповідь заходи.

Українські Національні Новини

Новини Світу