zlovzhivannya-pri-zakupivli-kharchuvannya-dlya-zsu-rozsliduvannya-zaversheno

Зловживання при закупівлі харчування для ЗСУ: розслідування завершено

 • 219920 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Завершено розслідування справи щодо підозри ексзаступнику міністра та колишнього керівнику одного з департаментів Міністерства оборони України у справах зловживання під час закупівель харчування для Збройних Сил України. Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України, передає УНН.

Деталі

За даними слідства, у 2020 році Міністерство оборони провело тендери на закупівлю послуг з організації харчування для Збройних Сил України на 2021 рік. Ексзаступник міністра надавав інструкції керівнику департаменту укладати додаткові угоди з постачальниками послуг. Згідно з цими угодами, з основних договорів виключалися зобов'язання постачальників надавати безоплатні оновлення (освіження) недоторканних продовольчих запасів ЗСУ, а також на Збройні Сили України покладалися невластиві їм функції з перерозподілу вилучених продуктів харчування під час оновлення, витрачаючи додаткові бюджетні кошти та залучаючи особовий склад і техніку.

У результаті таких дій були завдані майже 12 млн гривень збитків державі. Крім того, ці дії спричинили зниження бойової готовності та обороноздатності Збройних Сил України та створили потенційну загрозу національній безпеці України в критичний період.

У квітні 2023 року міжвідомча слідча група, яка складалася з детективів НАБУ та слідчих ДБР під керівництвом прокурорів САП, повідомили про підозру зазначеним посадовцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спроба підкупу керівництва НАБУ і САП: завершене досудове розслідування щодо двох осіб

Судовий розгляд кваліфікації злочину передбачає застосування статей 28 та 114-1 (частина 1) - "недостатній контроль за розпорядженням бюджетними коштами", а також статей 28 та 364 (частина 2) - "надання незаконних вказівок" Кримінального кодексу України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі