zhyteli-postrazhdalykh-hromad-prodovzhuiut-evakuatsiiu-pereselentsiam-potribna-psykhosotsialna-pidtrymka-ta-orhanizatsiia-prozhyvannia-misiia-oon

Жителі постраждалих громад продовжують евакуацію: переселенцям потрібна психосоціальна підтримка та організація проживання - Місія ООН

 • 22589 переглядiв

Гуманітарні організації продовжують евакуацію жителів з прифронтових районів. Переміщені особи потребують кейс-менеджменту, психосоціальної підтримки та розміщення, повідомляє ООН.

Представники гуманітарних організацій продовжують допомагати мирним жителям України залишати райони активних бойових дій. За даними Кластера з питань гуманітарної допомоги, переміщені особи потребують кейс-менеджмент, психосоціальну підтримку та розміщення. Пише УНН із посиланням на пресслужбу Управління ООН з координації гуманітарних питань.

Деталі

Гуманітарна допомога людям, які залишили прифронтові населені пункти, триває. Зокрема працівники мобілізували підтримку жителям, які постраждали після смертоносних атак у Донецькій і Сумській областях, передає звіт Моніторингової місії ООН в Україні.

За даними Кластера з питань гуманітарної допомоги, переміщені особи з постраждалих громад продовжують прибувати до західних областей. Серед найбільш затребуваних послуг - кейс-менеджмент, психосоціальна підтримка та розміщення.

Ситуація на Донеччині та Сумщині

В організації ООН повідомляють про кількість людей, які залишають Донецьку область шляхом евакуації (посилаючись на данні уряду України).

Зокрема, у звіті зауважили, що 10-11 серпня щоденно евакуювали понад 1000 осіб, у тому числі близько 400 дітей. Для порівняння - з 1 по 6 серпня йшлося про евакуацію близько 500-600 осіб.

Щодо Сумської області:

У період з 6 по 8 серпня, у координації з місцевою владою та волонтерами із Сумської області, було евакуйовано близько 100 осіб. При цьому, 9 серпня влада збільшила кількість місць для обов’язкової евакуації до 28 міст і сіл у 7 громадах, із приблизною загальною чисельністю 20 000 осіб.

Кількість жертв серед цивільних на Донеччині зросла майже вдвічі за останні місяці – звіт місії ООН з прав людини13.08.24, 15:08

Гуманітарні партнери координували зусилля з підтримки людей, евакуйованих до транзитних пунктів у Донецькій, Дніпропетровській та Сумській областях.

У Донецькій області наразі відкриті 5 майданчиків для розміщення близько 120 осіб; створено новий транзитний центр і планується ще 1 у Дніпропетровській області місткістю до 300 осіб з тимчасовим перебуванням до 7 днів

– ідеться у звіті reports.unocha.org

Станом на 12 серпня майже 70 осіб, евакуйованих з Донецької області до транзитного пункту в Дніпропетровській області, отримали багатогалузеву допомогу.

На Донеччині евакуювали 1010 дітей, залишилось вивезти ще 372308.08.24, 13:36

Згадується низка організацій, які беруть участь у допомозі, зокрема Martin Club, Право на захист, Фонд народонаселення ООН (UNFPA) та Товариство Червоного Хреста України.

У Сумській області транзитний пункт у місті Суми, яким керує компанія "Плурітон", надавав багатогалузеву підтримку евакуйованим, включаючи реєстрацію для отримання багатоцільової грошової допомоги. 

У транзитному центрі в Сумах УВКБ ООН зарахувало близько 285 евакуйованих для отримання багатоцільової грошової допомоги.

Загарбники атакували об'єкти інфраструктури Сумського району – ОВА11.08.24, 20:43

Популярні

Новини по темі

У Черкасах відбудеться масштабний благодійний забіг

 • 10703 переглядiв