zhumadilov-okrema-zakupivlia-tovariv-ta-lohistychnykh-posluh-tse-vykonannia-standartiv-nato-u-kharchuvanni

Жумаділов: окрема закупівля товарів та логістичних послуг – це виконання стандартів НАТО у харчуванні

 • 35691 переглядiв

Арсен Жумаділов, генеральний директор державного підприємства "Державний логістичний оператор", виступає за роздільну закупівлю товарів та логістичних послуг для забезпечення якісного та безпечного харчування військовослужбовців за стандартами НАТО через прозору систему.

Стандарти НАТО у харчуванні військових, в першу чергу, вимагають, щоб воно було якісним та безпечним. Досягнути їх можна через впровадження прозорої системи закупівель. І її основним елементом має стати розподіл закупівель товарів та логістичних послуг. Таку думку в ефірі національного марафону висловив гендиректор державного підприємства "Державний оператор тилу" Арсен Жумаділов, пише УНН.

Деталі

За його словами, нинішня модель закупівель та постачання продуктів до армії стандартам НАТО не відповідає.

"Стандарт НАТО у харчуванні говорить, перш за все про те, що харчування має бути якісним та безпечним. Те, як зараз побудована закупівельна модель по цьому каталогу, а саме комплектами, не забезпечує наших бійців стабільно якісним безпечним харчуванням. Відповідно, що ми маємо зробити? Ми маємо виконати цей стандарт НАТО. Маємо забезпечити його виконання через більш прозору і керовану закупівлю по цій потребі. А саме, як ми будемо це закуповувати – окремо товарну складову, окремо логістичну складову", - пояснив Жумаділов.

Впровадження само такої моделі зробить в подальшому неможливим такі явища, як яйця по 17 гривень, і подібні.

"Ми будемо напряму закуповувати у виробників через конкурентну процедуру їхню продукцію. І, відповідно, у нас, в принципі, навіть в теорії буде неможливим, що та чи інша продукція буде набагато дорожчою, ніж та сама продукція у мережах", - додав Жумаділов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жодної можливості для корупційних схем: у Міноборони створять нову архітектуру закупівель

Нагадаємо

Після свого призначення на посаду керівника "Державного оператора тилу" Жумаділов анонсував зміни у проведення закупівель, зокрема, харчування для військових. За його словами, Державний оператор тилу розіб'є 407 позицій, які є у каталозі харчування для військових, орієнтовно на 30−35 категорій, за кожною з яких будуть окремі договори та процедури.

"Ціна за одиницю кожного товару буде доступна для суспільства з тим, щоб воно точно розуміло, за якою ціною закуповується яйце, яблуко, картопля, м’ясо тощо", — запевнив Жумаділов.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі