ukenru
zhertvi-konfliktu-z-pochatku-viyni-na-pidkontrolniy-chastini-donechchini-zaginuli-28-ditey

Жертви конфлікту: з початку війни на підконтрольній частині Донеччини загинули 28 дітей

 • 11544 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. На підконтрольній українській владі території Донецької області внаслідок воєнних дій загинуло 28 дітей, ще 85 отримали поранення. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Донецької обласної державної адміністрації.

"Унаслідок воєнних дій на території області, де органи державної влади у повному обсязі здійснюють свої повноваження, загинули 28 дітей та 85 дітей отримали поранення різного ступеня важкості. Всі поранені діти отримали необхідні медичні послуги у повному обсязі", - сказала начальник служби у справах дітей Донецької облдержадміністрації Наталія Тимофеєва.

Вказано, що на сьогодні під наглядом лікарів первинної ланки охорони здоров’я перебувають 47 таких дітей - 21 дитина виїхала за межі області, 17 дітей досягли повноліття і передані під нагляд дорослої служби охорони здоров’я.

"Діти, яким було необхідне оперативне лікування (протезування), прооперовані в закладах охорони здоров’я інших областей. Після проведення оперативного лікування протезовані всі 7 дітей, які цього потребували. Наразі потреби у заміні протезів або додаткових нейрохірургічних втручаннях у дітей зазначеної категорії немає. В подальшому, за необхідності, заміна протезів здійснюватиметься безкоштовно", - повідомили у пресслужбі.

Зазначається, що внаслідок отримання психологічних травм, більшість дітей, які отримали поранення, потребують реабілітаційного втручання та психологічної підтримки. З цією метою вони забезпечуються санаторно-курортним лікуванням та проходять курси протирецидивного лікування за місцем проживання. Так, у 2019 році реабілітаційне лікування отримали 46 дітей.

"В умовах проведення на території (Донеччини - ред.) операції Об’єднаних сил, в області налагоджена робота з проведення щорічних профілактичних медичних оглядів дітей, у тому числі - у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, мобільними медичними бригадами у складі вузькопрофільних фахівців", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, у МОН розповіли про механізм вступу для дітей з тимчасово окупованих територій.

Українські Національні Новини

Суспільство