zelenskyi-v-den-medychnoho-pratsivnyka-zaraz-nemaie-v-ukraini-takoi-likarni-yaka-ne-vidchula-by-na-sobi-shcho-take-viina

Зеленський в День медичного працівника: "Зараз немає в Україні такої лікарні, яка не відчула би на собі, що таке війна"

 • 36514 переглядiв

Президент Зеленський привітав медиків з професійним святом. Він подякував за їхню відданість та наголосив, що медична система України функціонує попри російські атаки.

Президент Володимир Зеленський у День медичного працівника України зазначив, що зараз в Україні немає такої лікарні, яка не відчула би на собі, що таке війна, і яка не приймала би поранених з фронту або після ударів російської армії. Президент наголосив, що навіть після жорстоких російських атак на сотні лікарень, ми не втрачаємо здатності нашої медицини рятувати життя, передає УНН.

Деталі

Сьогодні ваш професійний день. Я хочу вам подякувати від імені усього нашого народу, нашого суспільства. Зараз немає в Україні такої лікарні, яка не відчула би на собі, що таке війна, і яка не приймала би поранених з фронту або після ударів російської армії. Зараз немає в нас у медичній спільноті таких людей, які були б осторонь усієї державної справи захисту України

- сказав Зеленський.

Він додав, що Україна може пишатися українськими лікарями, бойовими медиками, медичними сестричками та братами – багатьма людьми, які, попри всі складнощі, працюють дійсно віддано.

"Ми можемо тільки дякувати тисячам наших медичних фахівців, які працюють і на фронті, і в районах поблизу фронту, і в прикордонних громадах, і в усій нашій країні. Всюди українська медична система залишається функціональною, працюючою. І це заслуга всіх тих, хто своє життя присвятив порятунку життя інших", - додав Зеленський.

Також Зеленський наголосив, що навіть після таких жорстоких російських атак, як проти "Охматдиту" і ще сотень лікарень, які зруйновані чи пошкоджені російськими обстрілами, ми не втрачаємо здатності нашої медицини рятувати життя.

Нагадаємо

Сьогодні, 27 липня, в Україні своє професійне свято відзначають медичні працівники.

Популярні

Новини по темі