zelenskyi-u-den-zsu-vidvidav-ukrainskykh-zakhysnykiv-v-odnomu-z-hospitaliv-kyieva

Зеленський у День ЗСУ відвідав українських захисників в одному з госпіталів Києва

 • 28168 переглядiв

Президент Зеленський відвідав поранених військовослужбовців у госпіталі в Києві, вручив їм державні нагороди та привітав з Днем Збройних Сил України. Він подякував і вручив звання Героя України сержанту Валерію Кучеренку за його хоробрість, а також вручив ордени бійцям та медикам.

У День Збройних сил України президент Володимир Зеленський відвідав військовослужбовців, які проходять лікування після поранень в одному з госпіталів столиці. Глава держави подякував воїнам ЗСУ за захист України, привітав їх з професійним святом та вручив військовим державні нагороди. Про це повідомляє УНН із посиланням на офіційний сайт Глави української держави.

Дякую вам за службу, за захист держави. Швидкого вам одужання і перемоги. Подяка від усіх нас, від усього народу України за ваш героїзм. Без сумніву, без зайвих слів

– сказав президент Володимир Зеленський, вітаючи із Днем ЗСУ.

Під час зустрічі воїнам вручили державні нагороди. Молодшому сержанту Валерію Кучеренку, якому присвоєно звання Героя України, Зеленський вручив орден "Золота Зірка".

У жовтні 2023 року молодший сержант очолював штурмову групу для захоплення ворожої позиції на Луганщині. Під щільним вогнем противника Кучеренко ручними гранатами знищив ворожу вогневу точку й першим увійшов на позицію, де з автомата знешкодив п’ятьох окупантів. Проте внаслідок вибуху ворожої гранати сам зазнав важких осколкових поранень усіх кінцівок. Його евакуювали з поля бою. Через поранення воїн втратив руки. Нині захисник готується до встановлення біонічних протезів.

Швидкого одужання. Ти – герой. В Україні ніхто не забуває таких героїв. На таких плечах і тримається наша держава

– сказав Володимир Зеленський під час спілкування.

Також президент України вручив ордени "За мужність" ІІ та ІІІ ступенів вісьмом бійцям, а медикам – ордени княгині Ольги ІІІ ступеня та ордени Данила Галицького.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський у День Збройних Сил України вшанував пам’ять полеглих захисників, поклавши квіти до Стіни пам’яті біля Михайлівського Золотоверхого собору в Києві.

Нагадаємо

Сьогодні усі українці відзначають День Збройних Сил України. ЗСУ, незважаючи на перевагу ворога у живій силі та техніці, продовжують нищити росіян та метр за метром відвойовувати рідну землю.

Ігор Тележніков

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У центрі Одеси обвалився будинок

     • 29590 переглядiв