zelenskyi-spivpratsiu-u-sferi-oborony-z-novym-premierom-estonii

Зеленський співпрацю у сфері оборони з новим прем'єром Естонії

 • 39339 переглядiв

Президент України обговорив з Крістеном Міхалом подальшу підтримку України. Естонія підтвердила збереження оборонної допомоги на рівні 0,25% ВВП та підтримку євроатлантичних прагнень України.

У вівторок, 23 липня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новопризначеним прем'єром Естонії. Про це пише УНН з посиланням на заяву глави держави Telegram.

Деталі

Провів телефонну розмову з Крістеном Міхалом у його перший день на посаді Прем’єр-міністра Естонії та побажав наснаги в роботі задля процвітання його країни 

- розповів президент України. 

Президент Естонії закликає збільшити витрати на оборону НАТО до 2,5-3% ВВП08.07.24, 02:52

Він нагадав, що Естонія – один із найпринциповіших наших союзників. Ми вдячні, що щорічна оборонна підтримка України залишається на рівні 0,25% ВВП. Вона має довгостроковий стратегічний характер і є чудовим прикладом для інших партнерів.

Крістен Міхал також запевнив мене у збереженні підтримки на шляху до ЄС і НАТО. Обговорили продовження співпраці, зокрема між нашими оборонними компаніями, та домовилися зустрітися за першої нагоди

- заявив Володимир Зеленський. 

Нагадаємо

Україна та Естонія підписали угоду про співпрацю у сфері безпеки, яка передбачає понад 100 мільйонів євро оборонної допомоги від Естонії Україні цього року та всебічну підтримку протягом 10 років.

Популярні

Новини по темі

Україна очікує зібрати 27 млн тонн ранніх зернових

 • 24962 переглядiв