zelenskyi-rozpoviv-chy-ye-obhovoriuietsia-vstup-ukrainy-do-nato-za-nimetskoiu-modelliu

Зеленський розповів, чи обговорюється вступ України до НАТО за "німецькою моделлю"

 • 18277 переглядiв

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не отримувала  офіційної пропозиції щодо вступу в НАТО за "німецькою моделлю". Але якщо такі пропозиції будуть, то необхідно буде зрозуміти думку всього суспільства. Про це сказав Президент України Володимир Зеленський  в інтерв'ю Bloomberg у середу, пише УНН.

Деталі 

Зеленський вказав, що Україна жодного разу не отримувала  подібної офіційної пропозиції. 

"Друга історія  - я є президентом і гарантом Конституції і, якщо ми говоримо про якісь зміни щодо наших територій, це зміни Конституції і це злочин.  Тому, якщо нам пропонують німецьку модель або ще якусь або корейську або тощо в будь-якому випадку, то треба розуміти, що нам пропонують, хто нам пропонує, для чого це робиться. Після цього зрозуміти думку всіх нас. Не тільки мою, а передусім всього суспільства", - заявив Президент.

Доповнення 

У  матеріалі New York Times в травні 2023 року йшлось, що Західна Німеччина може стати моделлю для прийняття України до блоку НАТО.  Видання писало, що США та Європа обговорювали, як гарантувати безпеку України після припинення бойових дій з росією, навіть без перемоги. 

"Німецька модель" означає те, що України можуть негайно прийняти до НАТО, але "без територій, на яких точаться воєнні дії".

НАТО на саміті запропонує Україні "конкретні шляхи" щодо членства - високопосадовець Держдепу04.07.24, 09:28

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Дніпропетровщина: знищено ворожий дрон-розвідник

     • 21332 переглядiв