zelenskyi-pro-trahediiu-mh17-rosiiska-vidpovidalnist-za-tse-nemynucha

Зеленський про трагедію MH17: російська відповідальність за це – неминуча

 • 18145 переглядiв

У 10-ту річницю катастрофи літака MH17 президент України Володимир Зеленський заявив, що відповідальність Росії неминуча, і всі винні в цьому та інших російських військових злочинах понесуть заслужене покарання, оскільки 298 осіб, у тому числі 80 дітей, загинули, коли російські вбивці збили пасажирський літак.

Президент України Володимир Зеленський у десяті роковини катастрофи літака MH17 заявив, що російська відповідальність за це – неминуча і кожен, хто винен у цьому та інших російських злочинах війни, однозначно почує заслужений вирок, передає УНН.

Деталі

Минуло вже 10 років із того дня, коли російські вбивці знищили біля України пасажирський літак MH17. Увесь світ тоді побачив, хто прийшов з війни проти України і що російське зло є загрозою не тільки для нас. 298 людей були вбиті, і серед них – 80 дітей. Громадяни десятка держав із різних частин світу. Російська відповідальність за це – неминуча. І кожен, хто винен у цьому та інших російських злочинах війни, однозначно почує заслужений вирок

- написав Зеленський.

Нагадаємо

17 липня 2014 року в небі над Донбасом, де на той момент уже точилися бойові дії між сепаратистами, яких підтримує рф, і захисниками України, ракета потрапила до "Боїнгу", що прямував рейсом MH17. Ніхто із 298 осіб на борту не вижив. У листопаді 2022 року суд у Гаазі засудив громадян рф Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського, а також громадянина України Леоніда Харченка – до довічного ув'язнення за їхню роль у катастрофі малайзійського Boeing 777.

Євросоюз опублікував заяву, в якій закликав рф взяти відповідальність і співпрацювати у відправленні правосуддя.

Популярні

Новини по темі