zelenskyi-pro-mozhlyvu-vidpravku-zakhidnykh-viisk-v-ukrainu-idetsia-lyshe-pro-navchannia-v-riznykh-haluziakh

Зеленський про можливу відправку західних військ в Україну: "Йдеться лише про навчання в різних галузях"

 • 38901 переглядiв

Зеленський уточнив, що пропозиція Макрона щодо західної підтримки, включно з потенційним розгортанням військ, стосується лише підготовки українських сил у різних сферах, а не прямого військового втручання.

У пропозиції президента Франції Еммануеля Макрона про те, що "не можна відкидати жоден варіант" підтримки України, зокрема і відправку західних військ, йдеться лише про навчання в різних галузях, заявив Президент України Володимир Зеленський.  Про це голова держави сказав в інтерв'ю Le Monde та BFMTV, опублікованому 11 березня, пише УНН.

Зеленський повідомив, що обговорить з Макроном варіанти підтримки України коли президент Франції приїде до Києва

За його словами, найголовніше з того, що обговорювалося на саміті європейських лідерів у Парижі – це сфера кіберзахисту. "Його ( Макрона –ред.) пропозиція позитивна, ми вже працюємо з партнерами. Це не військова присутність, але фахівці обмінюються даними і розвідданими", - вказав голова держави.

Як наголосив Зеленський, Макрон хоче, щоб Україна не опинилася на самоті з одним або двома партнерами, він хоче створити коаліцію навколо України.  

Президент зазначив, що у сфері підготовки, "не секрет, що були навчальні місії, як для артилерії, так і для бронетехніки, систем оборони, F16 і бойових літаків".

Але Еммануель (Макрон – ред.) добре знає, що коли ми відправляємо наших солдатів на навчання, після повернення їм також доводиться адаптуватися до українського середовища і продовжувати навчання там. Цей процес займає вдвічі більше часу - з моменту відправки на навчання до отримання оперативної готовності на полі бою. Пропозиція скоротити час навчання, проводити його повністю в Україні, безпосередньо адаптуючи його до умов війни, - це добре. Це не означає, що французька армія збирається втрутитися у справи України, йдеться лише про навчання в різних галузях

-вказав Президент.

Нагадаємо

Нещодавно, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що, хоча наразі немає планів відправки західних військ в Україну, це не можна виключати, щоб не допустити перемоги росії у війні.

Популярні

Новини по темі