zelenskyi-pravylno-rozihruie-svoi-karty-prezydent-finliandii-pro-uchast-rosii-u-druhomu-samiti-myru

“Зеленський правильно розігрує свої карти”: президент Фінляндії про участь росії у другому Саміті миру

 • 24000 переглядiв

Александр Стубб позитивно оцінив ідею Зеленського включити росію у майбутній Саміт миру. Він вважає, що Україна зараз у сильнішій позиції, ніж кілька місяців тому, і має необхідні ресурси для утримання позицій.

Президент Фінляндії Александр Стубб позитивно оцінив стратегію президента України Володимира Зеленського щодо включення росії у майбутній Саміт миру, зазначаючи, що Україна займає значно сильнішу позицію, ніж декілька місяців тому.

Про це він сказав у інтерв’ю виданню Le Monde, пише УНН.

Деталі

На запитання щодо оцінки висловленого президентом України Володимиром Зеленським бажання включити росію у майбутній мирний саміт, президент Фінляндії відповів наступне:

"Зеленський правильно розігрує свої карти. З самого початку він хотів мати ініціативу в процесі обговорення. Тепер м'яч на полі росії. Україна та Зеленський перебувають у набагато сильнішій позиції, ніж були два місяці тому".

За його словами Україна забезпечена необхідною технікою, обладнанням та бюджетами для утримання своїх позицій. Він каже, що Україна вже не перебуває в ситуації "відчаю", в якому вона була навесні з блокуванням американської допомоги, і труднощами Європи з доставкою техніки до Києва.

Російського прориву також немає. За даними нашої розвідки, росія не наступає, а її втрати ще більші, ніж раніше. путін думав, що Захід втомиться від війни. Він думав, що може дочекатися американських виборів. Але він помилявс

- сказав Стубб.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський ставив завдання, щоб в листопаді був повністю готовий план для другого Саміту миру. Він вважає також, що представники росії повинні бути на другому Саміті миру. 

Популярні

Новини по темі

МХП сплатила 3,7 млрд грн податків у I півріччі 2024 року

 • 32986 переглядiв

NVIDIA анонсує серію оновлень, зокрема генеративні моделі ШІ

 • 12607 переглядiв