ukenru
zelenskiy-zaprosiv-novogo-premyer-ministra-izrayilyu-benneta-do-uchasti-u-krimskiy-platformi

Зеленський запросив нового прем'єр-міністра Ізраїлю Беннета до участі у Кримській платформі

 • 19213 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Держави Ізраїль Нафталі Беннетом. Про це пише УНН з посиланням на ОП.

Деталі

Під час розмови було відзначено успішний старт Угоди про вільну торгівлю між Ізраїлем та Україною, подальша практична імплементація якої має сприяти нарощенню торговельно-економічного співробітництва, взаємодії у сфері інвестицій.

Володимир Зеленський запросив Нафталі Беннета відвідати Україну для участі в інавгураційному саміті Кримської платформи в Києві та заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності нашої держави.

Президент поінформував про заплановані заходи до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру та висловив сподівання на найвищий рівень представництва ізраїльської сторони.

Додатково

Європейський Союз активно підтримує Кримську платформу як важливий інструмент посилення міжнародних зусиль з деокупації Криму. На саміті, що відбудеться у червні вже підтверджено участь керівників інституцій ЄС.

Кримська платформа — дипломатична ініціатива України, у перспективі — міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму та сприяння деокупації півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держдепі США пообіцяли участь у "Кримській платформі" та засудили репресії в анексованому Криму

Очікується, що Кримська платформа буде представлена у Парламентській асамблеї Ради Європи. Датою проведення установчого Саміту визначено 23 серпня 2021 року, за його підсумками може бути прийнята декларація.

Українські Національні Новини

Новини Світу