ukenru
zelenskiy-zaklikav-yes-pridiliti-pidvischenu-uvagu-krayinam-skhidnogo-partnerstva-schodo-vaktsin

Зеленський закликав ЄС “приділити підвищену увагу” країнам “Східного партнерства” щодо вакцин

 • 11267 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Під час зустрічі з президентом Республіки Молдова Майєю Санду, Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що країни Європейського Союзу мають приділяти країнам ініціативи "Східне партнерство" підвищену увагу щодо отримання вакцини від COVID-19, інформує УНН.

"Оскільки сьогодні для всіх країн ініціативи ЄС "Східне партнерство", зокрема України та Молдови, є принципово важливим отримання вакцин, ми докладно обговорили це питання з пані Санду. Вважаю, що країнам "Східного партнерства" має приділятися підвищена увага державами Європейського Союзу в питаннях спільних процедур закупівлі та прискореного постачання вакцини", - відзначив Президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні кампанія із вакцинації від COVID-19 відбуватиметься у 5 етапів - Степанов

На завершення Зеленський подякував Майї Санду “за візит до Києва” та відзначив, що окрему частину переговорів було присвячено стратегічному питанню інтеграції України та Республіки Молдова до Європейського Союзу.

Нагадаємо, УНН повідомляв, що Зеленський зустрівся з президентом Молдови Санду тет-а-тет.

Додамо, що під час зустрічі з президентом Республіки Молдова Майєю Санду Президент України Володимир Зеленський розповів про нову ціль — будівництво магістралі “Київ — Кишинів”.

Також стало відомо, що Президенти України та Молдови створять спільну Раду.

Щодо вакцин від COVID-19, то днями головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко заявив про можливість постачання в країну м-РНК вакцини вже найближчим часом і повідомив про лист від COVAX

Додамо, за даними ОП, Україна отримає 1,8 мільйона доз вакцини проти COVID-19 за підписаним МОЗ контрактом з китайською компанією Sinovac Biotech - за ціною 504 грн за дозу. Очікується її постачання в максимально короткі терміни - перша партія вакцини в кількості 700 тисяч доз має бути поставлена в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації. Згодом було уточнення, що йдеться про 1,9 млн доз вакцини. Початок поставок очікується у лютому.

Українські Національні Новини

Політика