ukenru
zelenskiy-proviv-naradu-zi-shmigalem-ta-razumkovim-rishen-ne-bulo-ale-pobilshalo-obitsyanok

Зеленський провів нараду зі Шмигалем та Разумковим: рішень не було, але побільшало обіцянок

 • 28148 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Сьогодні, 21 січня, Президент України Володимир Зеленський провів нараду з представниками виконавчої та законодавчої гілок влади щодо пріоритетних питань на 2021 рік. Зокрема, йшлося про очікування на економічне зростання країни в поточному році, розробку проекту іпотеки для молоді під 7% та запровадження іменних стипендій для студентів і спеціальних премій. Про це повідомила пресслужба ОП, інформує УНН.

Відзначимо, що у нараді, окрім Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, взяли участь народні депутати та голови комітетів парламенту, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, його заступники та радники.

Серед іншого, йшлося про зміни в державі, які відбуваються у зв’язку з пандемією.

Було наголошено на важливості голосування пріоритетних законів, спрямованих на виконання реформ, що “сприятимуть макроекономічному зростанню”.

“Окремо учасники наради зупинилися на підтримці представників бізнесу та населення. Значна частина зустрічі стосувалася економіки. Було зазначено, що у 2021-му очікується економічне зростання, також планується здійснити низку кроків та ініціатив задля узгодження вітчизняного законодавства з європейським, адже Україна планує перегляд положень Угоди про асоціацію з ЄС. Важливим акцентом стала співпраця з міжнародними партнерами”, — зазначили в ОП.

Зазначається, що прем’єр-міністр розповів про роботу над реалізацією ініціативи Глави держави щодо іпотеки для молоді під 7%. Також у планах — запровадження іменних стипендій для студентів і спеціальних премій.

Зауважимо, що ще у липні Президент пообіцяв "дотиснути" державні банки щодо іпотеки під 10%. Проте вже у серпні повідомив, що є певні складності у впровадженні іпотеки під 10%.

Відзначимо, що в грудні 2019 року Зеленський також обіцяв зниження тарифів для населення на зиму 2020-2021 року, а вийшло, що країна потрапила в так звану "тарифну кризу": ціна на газ для населення в різних областях зросла в проміжку від 9,50 до 11 грн за кубометр.

Українські Національні Новини

Політика