ukenru
zbytkiv-na-500-mln-hrn-u-derzhekonispektsii-pidrakhuvaly-zavdanu-shkodu-cherez-udar-rf-po-odesi-v-nich-na-2-bereznia

Збитків на 500 млн грн: у Держеконіспекції підрахували завдану шкоду через удар рф по Одесі в ніч на 2 березня

 • 100705 переглядiв

За підрахунками Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу, удар безпілотника по 9-поверховому будинку в Одесі 2 березня завдав шкоди навколишньому середовищу майже на 500 мільйонів гривень, забруднивши 5 000 квадратних метрів землі металевими уламками та будівельним сміттям.

Через влучання дрона у 9-поверхівку в Одесі 2 березня збитки для довкілля склали майже 500 млн грн. Такі цифри підрахували в Держекоінспекції Південно-Західного округу, передає УНН.

В ніч на 2 березня ворожий дрон влучив у багатоповерхівку в Одесі, внаслідок  чого один під’їзд будинку був зруйнований вщент. Державними інспекторами проведено обстеження місць обстрілу для фіксації та розрахунку шкоди, завданої довкіллю. Встановлено засмічення 5 тис кв м земельних ділянок металевими уламками та будівельними відходами. Сума збитків складає майже 500 мільйонів гривень.

- йдеться в повідомленні.

Деталі

Інформацію про наслідки передали до Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України для формування єдиного реєстру збитків, що завдані довкіллю в результаті збройної агресії.

Костін про удар по Одесі: цілеспрямована атака на житловий будинок02.03.24, 16:56 • [views_0]

У Держекоінспекції додали, що вночі 5 березня, коли росіяни вкотре атакували Одещину, внаслідок падіння уламків збитих дронів в Одеському районі був пошкоджений черговий рекреаційний об'єкт, а також газогін та житлові будинки у приватному секторі.

Державні інспектори зафіксували засмічення понад 1,4 тис кв м земельних ділянок металевими уламками та будівельними відходами. Сума збитків склала понад 31 мільйон гривень. Цей розрахунок вже увійшов до  єдиного реєстру збитків, що завдані довкіллю в результаті збройної агресії рф проти України.

Тетяна Салганік

Війна