zavyshchyv-vytraty-pid-chas-budivnytstva-podilskoho-mostu-na-24-mln-hrn-vo-dyrektora-komunalnoho-pidpryiemstva-povidomyly-pro-pidozru

Завищив витрати під час будівництва Подільського мосту на 24 млн грн: в.о. директора комунального підприємства повідомили про підозру

 • 103377 переглядiв

Виконуючого обов'язки директора комунального підприємства підозрюють у завищенні витрат на 24 мільйони гривень під час будівництва Подільського мосту, при цьому кошти, ймовірно, були виведені на фіктивні компанії.

Повідомлено про підозру виконувачу обов’язків керівника комунального підприємства "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" у службовій недбалості під час будівництва Подільського мосту.  Про це повідомляє Київська міська прокуратура, пише УНН.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру виконувачу обов’язків директора КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві (ч. 2 ст. 367 КК України)

- йдеться у повідомленні прокуратури.

Деталі

За даними слідства, у квітні 2017 року комунальне підприємство та генпідрядник уклали договір щодо виконання робіт з будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро у Києві.

Установлено, що у червні 2023 року між КП, генпідрядником та підрядною організацією були підписані акти приймання виконаних будівельних робіт з витратами на експлуатацію машин і механізмів (дизельних компресорів, кранів, насосів, бурової установки тощо) за завищеними цінами.

Згідно висновку будівельно-технічної експертизи, завищення витрат на оренду вказаних машин та механізмів становить понад 24 млн грн

- вказали в прокуратурі.

Крім того, слідство здобуло докази подальшого перерахування вказаних коштів на підприємства з ознаками фіктивності під виглядом закупівлі господарських товарів, запчастин тощо, для переведення в готівку та розподілу між фігурантами.

На рахунки всіх підприємств, задіяних у протиправному механізмі, накладено арешти.

У ході подальшого слідства буде надана оцінка діям інших учасників злочину, вказали в прокуратурі.

Нагадаємо

 У червні директор комунального підприємства отримав підозру у справі про розтрату 104 мільйонів гривень при будівництві Подільського мосту через річку Дніпро.   

Тетяна Краєвська

Київ

Популярні

Новини по темі

Парламент легалізував медичний канабіс

 • 37034 переглядiв