ukenru
zatrymky-shvydkopsuvnykh-tovariv-na-polskomu-kordoni-cherez-blokadu-siahaiut-7-dniv-asotsiatsiia

Затримки швидкопсувних товарів на польському кордоні через блокаду сягають 7 днів - асоціація

 • 22729 переглядiв

Через страйки затримки швидкопсувних товарів на польсько-українському кордоні збільшилися часом до 7 днів.

Затримки швидкопсувних товарів на кордоні Польщі та України збільшились часом до 7 діб. А загальна сума збитків з початку страйків у перерахунку на одну компанію, за підрахунками, у середньому становить майже 700 тис. євро. Про це повідомили у понеділок у Європейській бізнес асоціації, пише УНН.

Деталі

"Дії протестувальників впливають на діяльність як експортерів, так і імпортерів. Серед компаній, що повідомляють про вплив страйків на їхню роботу, 66% ведуть експортну діяльність та 91% – імпортну", - ідеться у повідомленні.

Товари, які перевозяться вантажними автомобілями, часто мають обмежений термін придатності, тож будь-який простій призводить до значних фінансових втрат, зазначають в асоціації.

"За розрахунками Асоціації, загальна сума збитків з початку страйків у перерахунку на одну компанію в середньому становить майже 700 тис. євро. До того ж, 98% опитаних Асоціацією компаній повідомляють про зростання цін на послуги транспортування", - повідомили в асоціації.

Там зазначають, що окрім страйків з польського боку страйк оголосили також і місцеві українські перевізники.

"Через дії протестувальників з обох сторін очікувані терміни доставки збільшились ще на додаткові 11 діб затримки для товарів не харчової групи та 2-7 доби для продовольчої групи, особливо для швидкопсувних товарів. Ситуація залишається неврегульованою та непередбаченою", - вказали в асоціації.

Асоціація наголосила на важливості забезпечення вільного руху товарів та вантажів через польсько-український кордон, зокрема, швидкопсувних товарів, а також військових та гуманітарних вантажів, палива. 

17.03.24, 10:10 • [views_0]

Юлія Шрамко

Економіка