zamist-vazhlyvykh-rechei-my-vytrachatymemo-koshty-na-zminu-dokumentatsii-deputat-brovarskoi-miskrady-pro-naslidky-mozhlyvoho-pereimenuvannia

Замість важливих речей ми витрачатимемо кошти на зміну документації – депутат Броварської міськради про наслідки можливого перейменування

 • 61305 переглядiв

Незважаючи на пропозицію перейменувати Бровари на Броварі, депутати міськради проголосували за звернення до Верховної Ради щодо збереження історичної назви "Бровари", щоб, зокрема, не витрачати кошти на зміну документації замість таких важливих витрат, як підтримка мобілізованих та поранених бійців.

У разі зміни назви міста Бровари на Броварі доведеться витрачати кошти на зміну різноманітної документації. Хоча, їх краще спрямувати на дійсно важливі статті витрат. Таку думку озвучила депутат Броварської міськради, головний спеціаліст міського управління соціального захисту Марина Кісліцина в коментарі УНН.

За словами жінки, яка голосувала за звернення до Верховної Ради з проханням відкликати постанову про перейменування, депутати парламенту повинні прислухатися до думки громади Броварів.

"Народні депутати у нас є обранцями громад. Тому, я вважаю що вони зобов’язані дослухатися до думки мешканців громади і не перейменовувати наше місто на Броварі. Громада хоче залишитися зі старою назвою", - зазначила Марина Кісліцина.

Перейменування потребувати виділення коштів, зокрема, за зміну різної документації. А їх, на думку Кісліциної, можна і варто витратити на більш важливі справи.

Я працюю у відділі ветеранів. І кожного місяця ми виходимо на сесію і просимо кошти для мобілізованих хлопців, для поранених хлопців. І в мене душа і серце кров’ю обливаються, якщо я буду знати що з нашого управління соцзахисту будуть витрачатися кошти на документацію по перейменуванню. Тому що ці кошти краще спрямувати на більш потрібні статті витрат

- додала депутат міськради.

Перейменування Броварів: іспит з демократії для Верховної Ради16.07.24, 16:29

Нагадаємо

На позачерговій сесії депутати Броварської міської ради майже одноголосно ухвалили рішення підтримати ініціативу щодо збереження назви міста "Бровари" та звернутися до Верховної Ради України з клопотанням щодо збереження назви міста "Бровари" з урахуванням наукових та історичних досліджень.

Звернення вже направлене до Верховної Ради.

Постанову про перейменування Броварів на Броварі раніше зареєструвала група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським.

Коментуючи рішення міськради, мер Броварів Ігор Сапожко зазначив, що є три висновки наукових установ Національної академії наук України про те, що назва "Бровари" є історичною, і її треба зберегти.

Додав, що голосуванням на позачерговій сесії депутати підтвердили позицію більшості жителів Броварів, які виступають проти зміни назви міста.

Популярні

Новини по темі

З окупації повернули ще двох українських дітей

 • 19550 переглядiв