ukenru
zakonoproekt-pro-mobilizatsiiu-ne-bude-proholosovano-v-nynishnomu-vyhliadi-podoliak

Законопроект про мобілізацію не буде проголосовано в нинішньому вигляді - Подоляк

 • 60921 переглядiв

В український законопроект про мобілізацію будуть внесені поправки після обговорення перед голосуванням.

Законопроект про мобілізацію, який вніс у Верховну Раду Кабінет міністрів, не буде проголосовано в такому вигляді, як пропонує уряд. Проект закону буде виноситися на голосування Верховної Ради лише після обговорення та внесення змін. Про це в ефірі телемарафону заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, пише УНН.

Деталі

Війна, яку ми сьогодні маємо на території України, потребує юридичних і правильних мобілізаційних процесів. Тому що той закон, який сьогодні використовується, не відповідає нинішнім реаліям. І тому це дуже добре, що на рівні Генерального штабу, міністерства оборони, міністерства фінансів чи Кабміну в цілому, на рівні профільних комітетів Ради, на рівні експертного середовища відбувається дискусія. Це правильно

- сказав Подоляк.

Він додав, що за законопроект не буде проголосовано у тому вигляді, як зараз.

"Чи буде він (законопроект – ред.) в такому вигляді? Ні. Безумовно, для того і вноситься певний законопроєкт – для обговорення. Після того, як буде все враховано, будуть внесені відповідні зміни, ми отримаємо більш-менш оптимальний законопроект, який враховує, що в нас довга, масштабна, інтенсивна війна, і рф не буде десь там зупинятись, вона буде тиснути, доки не програє цю війну", - зазначив радник голови ОП.

Подоляк наголосив, що законопроект буде обговорено і врегульовано так, щоб там були відповідні правильні нормативні позиції.

Нагадаємо

Кабінет міністрів 25 грудня зареєстрував у Верховній Раді законопроект щодо питань мобілізації. Серед запропонованих положень є зокрема зниження призовного віку з 27 до 25 років, можливість включати до реєстру боржників осіб, які ухилилися від мобілізації, відміна відстрочки для осіб з інвалідністю ІІІ групи.

Перший заступник голови Верховної ради Олександр Корнієнко заявляв, що Генеральний штаб Збройних сил України, представники профільних комітетів та Міністерство фінансів мають обговорити законопроект про мобілізацію.

Павло Башинський

Політика