ukenru
zakon-pro-pereymenuvannya-upts-mp-ne-vikliche-protistoyannya-epifaniy

Закон про перейменування УПЦ МП не викличе протистояння – Епіфаній

 • 10556 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Закон про перейменування Української православної церкви Московського патріархату на Російську православну церкву не викличе протистояння релігійної громади в Україні. Про це заявив голова нової Православної церкви України Епіфаній в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

"Сьогодні (20 грудня – ред.) був прийнятий відповідний законопроект під номером 5309, згідно з яким церква, яка має свій керівний орган в країні агресора, має відповідати своїй суті. Кожен православний українець повинен розуміти, до якої церкви він ходить. І я вірю, що це не викличе жодного протистояння, бо зараз упорядковується законодавство України, згідно з яким і буде полегшено ті переходи православних парафій від Московського патріархату до Єдиної православної церкви України", – зазначив Епіфаній.

При цьому він додав, що таким чином держава аж ніяк не втручається в церковні справи, оскільки вона лише упорядковує своє законодавство і зміцнює безпеку держави.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому законопроект №5309, яким впорядкувала назви релігійних організацій. "За" відповідний документ проголосувало 240 народних депутатів.

Віряни Української православної церкви Московського патріархату вийшли під будівлю Верховної Ради через невдоволення перспективою перейменування їхньої церкви.

15 грудня під час Об'єднавчого собору в Києві було прийнято рішення про створення єдиної помісної Православної церкви України.

Українські Національні Новини

Політика