ukenru
zakhist-prosit-dlya-gladkovskogo-osobisti-poruki

Захист просить для Гладковського особисті поруки

 • 13736 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Під час обрання Вищим антикорупційним судом запобіжного заходу колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському сторона захисту заявила, що просить для підзахисного запобіжний захід у вигляді взяття на поруки, повідомляє кореспондент УНН.

"Ми вважаємо, що такий запобіжний захід, як особисті поруки, повністю забезпечить належну процесуальну поведінку. Перед цим сторона обвинувачення зауважила, що штраф занадто маленький у разі, якщо пан Гладковський не буде виконувати покладені на нього обов’язки, штраф у 40 тис. грн занадто маленький і не співмірний зі шкодою. Це не ми писали КПК, і не сторона обвинувачення. Інших випадків немає. Кодексом визначено, що у разі, якщо особа ухиляється – штраф 40 тис. грн", - сказала представниця захисту.

Зі слів юриста, особи, які звернулися з проханням взяти Гладковського на поруки, знають його досить довгий час, мають на нього вплив і зможуть забезпечити його належну процесуальну поведінку.

"Тому ми просимо відмовити у задоволені клопотання в повному обсязі, оскільки обставини, передбачені пунктами 1, 2, 3 ст. 194 не доведені у судовому засіданні, і застосувати запобіжний захід у вигляді особистої поруки осіб, які звернулись із письмовими заявами", - сказала адвокат.

Зазначимо, раніше під час засідання з проханням взяти Гладковського на поруки до суду звернувся народний депутат Верховної Ради 4-го скликання Олег Зімін. Він сказав судді, що йому відома відповідальність у разі, якщо Гладковський не виконає своїх зобов’язань.

Нагадаємо, 17 жовтня НАБУ повідомило про затримання колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського за підозрою у зловживанні службовим становищем.

18 жовтня детективами НАБУ повідомлено йому про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. Арокурори клопочуть про обрання Гладковському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 100 млн грн.

ВАКС почав обрання запобіжного заходу Гладковському ще 18 жовтня, утім у ніч на суботу оголосив перерву до 12 години 19 жовтня.

Українські Національні Новини

Політика