ukenru
za-2017-rik-kilkist-zayavok-na-shengenski-vizi-vid-ukrayintsiv-zmenshilas-udvichi

За 2017 рік кількість заявок на шенгенські візи від українців зменшилась удвічі

 • 8273 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Минулий рік став періодом, коли відбулась поступова переорієнтація для громадян України з візових на безвізові короткострокові поїздки. За цей період кількість заявок від українців на отримання шенгенської візи зменшився вдвічі, розповіла під час прес-конференції "Річниця безвізу: статистика, тенденції, стратегія" виконавчий директор ГО "Європа без бар’єрів" Ірина Сушко, передає УНН.

"Лише за півроку дії безвізового режиму лише кількість звернень – тобто поданих заявок на шенгенські візи зменшилась вдвічі, і згідно з даними Європейської комісії, на території України звертались до консульств ЄС і Шенгену 720 тис. разів – у 2 рази менше ніж у попередній рік, коли ми фіксували кількість 1 411 950 звернень", - сказала вона.

За словами Сушко, громадяни ще не безвізових країн, таких як Росія, Туреччина, Білорусь, згідно зі статистикою звертались до консульств набагато частіше.

"Водночас, за офіційною статистикою, в Україні зріс відсоток відмов, якщо говорити про процес клопотання про шенгенські візи, з 3.2% до 3.7% - це не значне підвищення, воно характерне не лише для України. Взагалі середній у світі відсоток відмов у 2017 році склав 8.2% - у порівнянні з 7% попередній показник", - сказала вона.

Як зазначає Сушко, основними причинами, що спонукають консульства відмовляти у візах українцям, є:

  • Загальне посилення контролю країн.
  • Більш прискіпливе ставлення до аплікантів з безвізових країн, які подаються на візи зі старими незахищеними документами і відсіювання осіб, які мали відмову у в'їзді чи депортацію.
  • Зростання питомої ваги аплікацій іноземців у консульствах на території України.

Як повідомляв УНН, за рік за спрощеною процедурою до ЄС з'їздили 555 тисяч українців.

Українські Національні Новини

Суспільство