z-pochatku-tsoho-roku-ponad-10-tys-zvernen-nadiishlo-do-rekrutynhovykh-tsentriv-lazutkin

З початку цього року понад 10 тис. звернень надійшло до рекрутингових центрів – Лазуткін

 • 40585 переглядiв

Речник Міноборони повідомив про високий попит на військову службу. Понад 3,2 тис. осіб вже оформляються або навчаються, а на онлайн-платформах опрацьовано понад 300 тис. резюме.

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін розповів, що рекрутинг в Україні користується попитом. На даний момент вже 3,2 тис. людей проходять оформлення в ТЦК або вже навчаються в навчальних центрах. Таку заяву він зробив в інтерв'ю NV, пише УНН.

Рекрутинг розвивається, зацікавленість у людей є. Ми бачимо, що понад 10 тис. звернень було в рекрутингові центри тільки цього року. Наразі понад 3,2 тис. людей проходять оформлення в ТЦК або вже навчаються в навчальних центрах. На онлайн-платформах взагалі було опрацьовано понад 300 тис. резюме. Загалом 17−18 тис. вакансій було розміщено з різних підрозділів Сил оборони: це і ЗСУ, і Нацгвардія, і СБУ, і Сили підтримки. Сили оборони зараз найбільший роботодавець в країні. Ви знаєте, що зарплати цілком достойні, додаткове грошове забезпечення також. Багато для кого це є стимулом і мотивацією

- сказав Лазуткін.

Він зазначив, що зараз існує високий попит на операторів БПЛА, механіків, водіїв, медиків, розвідників та фахівців у сфері ІТ. Також він вказав на потребу в тилових ролях, таких як діловоди, кухарі та інші схожі посади.

Нагадаємо

Майже кожен п'ятий кандидат, який звертається до призовних центрів української армії - жінка. Водночас, питомий відсоток жінок в ЗСУ наразі менший, ніж 5%, повідомив уповноважений представник Міністерства оборони України з питань комплектування.

Популярні

Новини по темі