ukenru
z-korystuvanniam-lisom-ta-nadramy-naibilshe-vykrytykh-zlochynnykh-hrup-ekolohichna-prokuratura

З користуванням лісом та надрами найбільше викритих злочинних груп - екологічна прокуратура

 • 18952 переглядiв

За три роки роботи природоохоронних прокурорів викрили 101 організовану злочинну групу, з яких 67 - у сфері лісового господарства та 24 - у сфері надрокористування, у тому числі групу, причетну до незаконної вирубки вікових дубів у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику, що завдало збитків на 59 мільйонів гривень.

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп. Найбільше у сфері лісокористування - 67 та надрокористування – 24. Про це повідомив керівник Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генпрокурора Борис Індиченко під час брифінгу у вівторок, передає кореспондент УНН.

Загалом за час діяльності екологічних прокуратур викрито 101 організовану злочинну групу та злочину організацію. Найбільше у сфері лісокористування - 67 та надрокористування – 24

- сказав Індиченко.

Наводячи приклад таких злочинів, Індиченко нагадав про випадок щодо незаконної рубки столітніх дубів на території зони відчуження в межах Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Підозрюваних у незаконній вирубці дубів у Чорнобильському заповіднику триматимуть під вартою до суду - прокуратура29.03.24, 11:17 • [views_0]

"Останній приклад. Спеціалізованою екологічною прокуратурою повідомлено про підозру низці осіб, у тому числі екскерівникові державного спеціалізованого підприємства, двом правоохоронцям та кільком приватним підприємцям. Які у складі організованої групи здійснили незаконні рубки столітніх дубів на території зони відчуження в межах Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Завдані збитки оцінено в 59 мільйонів гривень", - розповів Індиченко.

З 2021 року зросла кількість розслідувань порушення екологічного законодавства до 8-9 тис.23.04.24, 13:39 • [views_0]

Довідка

Рішення про запровадження екологічної спеціалізації прокурорів було ухвалено у березні 2021 року. 23 квітня – в Офісі Генпрокурора було утворено Спеціалізовану екологічну прокуратуру. А з вересня такі ж прокуратури запрацювали в обласних прокуратурах.

Анна Мурашко

Економіка