z-1-sichnia-v-estonii-zapratsiuvav-zakon-pro-lehalizatsiiu-odnostatevykh-shliubiv

З 1 січня в Естонії запрацював закон про легалізацію одностатевих шлюбів

 • 34059 переглядiв

З 1 січня 2024 року Естонія стала першою країною на пострадянському просторі легалізувала одностатеві шлюби.

З 1 січня 2024 року в Естонії одностатеві пари отримали можливість подати заяву на одруження. Про це повідомляє видання ERR, повідомляє УНН.

Деталі 

Естонія стала першою країною колишнього Радянського Союзу, яка легалізувала одностатеві шлюби. У червні Рійгікогу – парламент Естонії -  проголосував за таке рішення. 

Проте закон набув чинності в понеділок, 1 січня, і з Нового року одностатеві пари зможуть реєструвати свої шлюбні заяви онлайн. 

Міністр соціального захисту Сігне Ріісало заявила, що цей крок поклав край багаторічній правовій плутанині та забезпечив відчуття безпеки та рівних прав для всіх жителів Естонії.

Папа Римський залишив відкритою можливість священиків благословляти одностатеві пари03.10.23, 03:13 • [views_402735]

Доповнення

Гомосексуальність була декриміналізована в 1991 році, коли Естонія вийшла з-під радянської влади. Однак дискримінація і насильство продовжують існувати у країні. 

Водночас опитування свідчать, що за останні роки сприйняття одностатевих шлюбів в Естонії змінилося

Так в опитуванні, проведеному цього року Естонським центром з прав людини, 53% естонців підтримали одностатеві шлюби. Десять років тому таких було лише 34%.

Нагадаємо

Новий уряд Польщі вважає, що країна повинна легалізувати одностатеві партнерства. Цього також вимагає ЄСПЛ, який постановив, що Польща порушила право на приватне та сімейне життя, відмовивши одностатевим парам у будь-якій формі юридичного визнання та захисту.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Кількість жертв ракетного обстрілу Києва зросла до 29

     • 37461 переглядiв