ukenru
yevrosoyuz-zaboroniv-biloruskim-pereviznikam-vidviduvati-svoyi-aeroporti-zayava

Євросоюз заборонив білоруським перевізникам відвідувати свої аеропорти - заява

 • 21841 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Євросоюз в п'ятницю ввів офіційну заборону для білоруських перевізників відвідувати свій повітряний простір і аеропорти країн блоку. Про це йдеться в офіційній заяві, випущеній Європейською службою зовнішніх зв'язків 4 червня, передає УНН.

Цитата

"Рада сьогодні вирішила посилити існуючі обмежувальні заходи з урахуванням ситуації в Білорусі, ввівши заборону на проліт над повітряним простором ЄС і на доступ до аеропортів ЄС білоруських перевізників усіх видів. Таким чином, країни-члени ЄС будуть зобов'язані відмовляти в дозволі на посадку, зліт або переліт над своєю територією будь-яким літакам, що експлуатуються білоруськими авіаперевізниками", - йдеться в заяві.

Деталі

Повідомляється, що сьогоднішнє рішення є продовженням висновків Ради Європи від 24 і 25 травня, в яких глави держав і урядів ЄС рішуче засудили незаконну примусову посадку рейсу Ryanair в Мінську 23 травня, поставила під загрозу безпеку польотів.

У висновках також засуджується затримання білоруською владою журналіста Рамана Пратасевича і Софії Сапеги і міститься заклик до Ради прийняти необхідні заходи, включаючи додаткові санкції, а також подальші адресні економічні санкції.

Нагадаємо

Лідери ЄС 24 травня погодилися уникати повітряного простору Білорусі. Євросоюз також погодився заборонити доступ білоруському авіаперевізнику "Белавіа" до свого авіапростору і аеропортів.

При цьому вже близько десятка авіакомпаній, серед яких Lufthansa, KLM, SAS, Air France, LOT і Singapore Airlines оголосили про припинення польотів над Білоруссю.

Україна також зупинила авіасполучення з Білоруссю - з 26 травня, українським авіакомпаніям і літакам забороняється виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь. Зокрема, починаючи з 29 травня Україна також закрила небо для літаків з Білорусі.

Українські Національні Новини

Політика