yevropeiski-polityky-shokovani-kandydaturoiu-u-vitseprezydenty-ssha-vid-trampa-politico

Європейські політики шоковані кандидатурою у віцепрезиденти США від Трампа - Politico

 • 9060 переглядiв

Висунення Трампом кандидатури Джей Ді Венса, критика допомоги Україні, на посаду потенційного віцепрезидента викликає занепокоєння в Європі щодо можливої прихильності другої адміністрації Трампа до України та НАТО.

Європа, яка і раніше мала сумніви щодо політики Дональда Трампа щодо України, шокована кандидатурою Джей Ді Венса на посаду віцепрезидента в адміністрації Трампа у разі перемоги. Про це пише Politico, передає УНН.

Деталі 

У виданні нагадують, що сенатор від Огайо Джей Ді Венс - є одним з найбільших критиків допомоги Україні.

Рішення Трампа запропонувати у віцепрезиденти викликало в Європі додаткові питання щодо прихильності потенційної нової адміністрації до України та НАТО.

Politico пише, що деякі іноземні лідери зараз ще більше нервують щодо можливої ​​другої адміністрації Трампа.

Це катастрофа для України

- цитує видання високопоставленого чиновника ЄС.

Зазначається, що сенатор критикує залежність Європи від США у сфері військових витрат і, зокрема, Німеччину за те, що вона не досягла цільового показника оборонних витрат НАТО у розмірі 2% ВВП

Він також  є затятим критиком американської допомоги Україні. Зокрема, у квітні Джей Ді Венс написав статтю, в якій критикував законопроєкт про надання Україні військової підтримки.

Доповнення

Окрім того, у Politico  нагадують, що Венс чітко висловив свій погляд щодо України. У 2022 році він сказав Стіву Беннону в інтерв’ю: "Мушу бути чесним з вами, мені все одно, що станеться з Україною так чи інакше".

Нагадаємо

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп обрав своїм напарником молодого сенатора від штату Огайо Джей Ді Венса. Він оголосив його кандидатом у віцепрезиденти.

Популярні

Новини по темі

Вже завтра повістки можуть надсилатись Укрпоштою - Генштаб

 • 22835 переглядiв