ukenru
yevrokomisiya-ofitsiyno-zaproponuvala-prizupinku-sproschennya-vizovogo-rezhimu-z-rf

Єврокомісія офіційно запропонувала призупинку спрощення візового режиму з рф

 • 166831 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Європейська комісія офіційно запропонувала призупинити дію угоди про спрощення візового режиму з рф від 2007 року та не визнавати російські паспорти, видані на окупованих територіях України. Про це повідомила 6 вересня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, пише УНН.

Цитата

"З росією не може бути справ, як зазвичай. Ми пропонуємо повністю призупинити дію угоди про спрощення візового режиму ЄС та не визнавати російські паспорти, видані в окупованих регіонах", - написала фон дер Ляєн у Twitter.

З її слів, "спрощення візового режиму - це знак довіри, повністю зруйнованої агресивною війною росії".

Призупинення спрощення візового режиму з рф може набути чинності вже в понеділок, 12 вересня, з посиланням на Єврокомісію повідомляє журналіст Рікард Йозвяк у Twitter.

Доповнення

Міністри закордонних справ країн ЄС 31 серпня погодилися призупинити дію угоди про спрощення візового режиму з росією від 2007 року на тлі війни рф проти Україні.

Постійні представники країн-членів ЄС можуть домовитися про призупинення угоди про спрощений візовий режим з рф у середу, 7 вересня.

Припинення дії угоди про спрощення візового режиму з росією означатиме, що росіяни платитимуть 80 євро замість 35 за візи ЄС, а також зіткнуться з більш тривалою процедурою їх отримання.

Раніше Президент України Володимир Зеленський закликав Захід запровадити повну заборону на поїздки росіян.

Українські Національні Новини

Політика