yevrokomisiia-vydilyt-ponad-65-mlrd-yevro-chotyrom-krainam-yes-na-finansuvannia-bizhentsiv-z-ukrainy

Єврокомісія виділить понад 65 млн євро чотирьом країнам ЄС на фінансування біженців з України

 • 61047 переглядiв

Європейська комісія виділить понад 65 мільйонів євро Болгарії, Чехії, Польщі та Румунії на підтримку українських біженців, щоб зменшити тиск на їхні можливості з прийому біженців. Кошти будуть спрямовані на житло, мовну та професійну підготовку, а також доступ до послуг.

Європейська комісія виділить понад 65 мільйонів євро з Фонду притулку, міграції й інтеграції  чотирьом країнам ЄС, щоб допомогти в фінансуванні біженців з України. Про це повідомив Генеральний директорат Єврокомісії з питань сусідства та переговорів про розширення, пише УНН.

Деталі

Європейський Союз наразі приймає понад 4,1 мільйона людей, що користуються тимчасовим захистом, який було задіяно вперше після російського вторгнення в Україну. Тому було прийнято рішення зменшити тиск на приймальні можливості Болгарії, Чехії, Польщі та Румунії та надання їм допомоги в тому, щоб бенефіціари тимчасового захисту отримували необхідну підтримку.

Зокрема країни можуть використовувати додаткове фінансування з бюджету ЄС, щоб допомогти біженцям переїхати з колективного житла в приватне, відвідувати мовне і професійне навчання, а також полегшити доступ до соціальних і медичних послуг.

Нагадаємо

Європейська комісія виділить 4 мільйони євро для покращення доступу до медобслуговування українських біженців. 

Ірландія майже в 6 разів скоротить виплати українським біженцям18.12.23, 14:43

Ганна Оніщенко

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    Байден відклав переговори про торговельну угоду з Британією

     • 25584 переглядiв